Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkan adaylığı konusunda adının geçmesiyle ilgili konuştu. Feyzioğlu, taban ve CHP teşkilatlarının da kendisine konuyla ilgili fikrini sorduklarını belirtti

5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak kurultayda, CHP Genel Başkan adaylığı için ismi geçen isimlerden, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu Aydınlık’a konuştu. Feyzioğlu, CHP Genel Başkanlığı ile ilgili kendisinin bir talebi olmadığını belirterek, “Hem halktan, hem tabandan, hem CHP teşkilatından dostlar gelip fikir soruyorlar. Ne yapacağımı öğrenmek istiyorlar. Söyleyeceklerimi söylüyorum” dedi.

Kurultayın tarihinin adaylara hiçbir çalışma zamanı vermeyecek şekilde adeta baskın gibi planlanmasının demokratik olmadığını belirten Feyzioğlu, “Genel Başkanın söylemleri çok demokratik, ama 15-20 gün içerisinde kurultay yapılması çok demokratik görünmüyor. Gelen arkadaşlarımızın şikayetleri de bu doğrultuda. Şu anda izleyip, gözlüyorum” diye konuştu.

TÜRK YARGISI İÇİN KARA LEKE OLUR

1 Eylül’de yapılacak olan adli yıl açılışıyla ilgili Tayyip Erdoğan’ın “O gelirse ben yokum” sözlerini değerlendiren Feyzioğlu, Yargıtay’dan aksi bir açıklama yapılmadığını ve Yargıtay’ın bu konudaki iç yönetmeliğinin ortada olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Eğer Yargıtay siyasi baskıya boyun eğerse, bu Türk yargısı açısından unutulmayacak bir leke olur ve gider koruşuruz. Yargıtay Başkanı kendi takdiriyle konuyu Başkanlar Kurulu’nda görüşmek isteyebilir. Tercih onun tercihidir. Ben sonuca bakarım. Sayın Cumhurbaşkanı da eğer gelmezse 77 milyonun uğradığı hukuksuzlukları ertesi gün gazetelerden okuyup öğrenebilir. Benim görevim önermek, eleştirmek, değerlendirmek ama bütün bunları yapıcı bir üslupla yerine getirmek. Bizim üslubumuz hep yapıcıdır. Kişilerle işimiz yoktur. Bizim işimiz işlemlerle, fikirlerledir.”

Olcay Kabaktepe / Ankara


http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/49104-metin-feyzioglu-aydinlika-konustu-chp-genel-baskanligina-aday-olacak-mi.html