Demokratik Sol Avukatları Grubu adayı Av. Hakan Canduran 3552 oyla Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.

Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3178

Av. Kıvanç Koç : 1072

Av. Bülent Yağmur : 796

Av. Murat Yılmaz : 630

Av. Medeni Ayhan : 167



ANKARA BAROSU'NUN YENİ BAŞKANI AV. HAKAN CANDURAN

18-19 Ekim tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde gerçekleşen Ankara Barosu 63. Olağan Genel Kurulu, başkanlık seçiminin ardından sona erdi. Baroya kayıtlı 9758 avukatın oy kullandığı seçimde Demokratik Sol Avukatlar Grubu adayı Av. Hakan Canduran, kullanılan oyların 3551'ini alarak Ankara Barosu'nun 34. Başkanı seçildi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Canduran'ın ardından, DSA Taban Hareketi Başkan Adayı Av. Fatih Deniz Alaeddinoğlu 3178, Milliyetçi Avukatlar Grubu Adayı Av. Seyit Kıvanç Koç 1072 oy aldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından diğer başkan adaylarıyla birlikte kürsüye gelerek teşekkür konuşması yapan Av. Canduran, son derece zor ve heyecanlı bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek, "Hangi gruptan olursa olsun Ankara Barosu bundan sonra seçim katılan tüm adaylarla ve tüm mesnuplarıyla tek vücut olarak hareket edecektir. Bugünden itibaren Ankara Barosu bütündür" dedi.

Eşine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Canduran, seçim çalışmalarında kendisine destek veren genç avukatları da unutmadı. Canduran, Ankara Barosu'nun genç nüfusuyla daha dinamik olacağını belirterek şöyle devam etti:

"Atatük ilkeleri, insan hakları, demokrasi ve evrensel hukuk kurallarına karşı Ankara Barosu dimdik ayakta duracak, gerekirse sokaklara inecektir."