DSAG’da 2136 sol kökenli avukat ıslak imza vererek DSAG ön seçimini kabul etmediklerini ve DSAG TABAN HAREKETİ olarak seçime girme kararı aldıklarını açıkladılar. Grubun başkan adayı  Av. Fatih Deniz ALAEDDİNOĞLU olup ALAEDDİNOĞLU aynı zamanda Ankara Çağdaş Avukatlar Grubunun kurucularındandır.

Hatırlayacağınız üzere DSAG Ankara Barosu Seçimleri için ön seçime girmişti ve ön seçimlerden önce Avukat M. Emin Seçkin Arıkan ve Avukat Mahmut Karatekin, Avukat Hakan Canduran lehine adaylıktan çekilerek birlikte birleşme bildirisi yayımlamışlardı. Bu gelişmenin ardından ön seçimlerde üç liste yarıştı.

Ankara Barosu Başkanı olan Avukat Sema Aksoy’un listesine karşılık, Avukat Hakan Canduran ve Avukat Oğuz Akçay’ın listeleri seçime girdi. Yoğun katılım yaşanan Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSAG) ön seçiminde toplam 3 bin 908 avukat oy kullandı. Seçim sonucunda Avukat Hakan Canduran 2 bin 107 oy, Baro Başkanı Sema Aksoy bin 461 oy, Oğuz Akçay 340 oy aldı.

Ancak Ankara Barosu ön seçimin bu şekilde sonuçlanmasının özellikle grup karşıtı güçlerin örgütlü müdahalesiyle gerçekleştiği söylendi ve bir grup avukat bunu seçim sonuçlarından sonra fark ettiklerini söyleyerek bir bildiri yayımladılar.

Bu gelişmeler üzerine DSAG Taban Hareketi adı altında bir araya gelen 2136 avukatı ıslak imzaları ile DSAG ön seçimini tanımadıklarını ilan ettiler.

Kısa bir telefon görüşmesi yaptığımız TBB Başkanı Metin Feyzioğlu; "Bu bir taban hareketidir. Bilgim var. Çalışmaları takip ediyorum. DSAG grubunun içerisinde grup karşıtı örgütlü güçler bulunmaktadır ve bu taban hareketi yaygın şikayet sonucu  kurulmuştur. Hareketin, felsefesi, projesi ve listesi ortaya çıktığında bende bir seçmen olarak görüşümü bildireceğim. Şuan için bir görüş bildirmem doğru değil” dedi.

DSAG TABAN HAREKETİ’NİN BİLDİRİSİ İÇİN TIKLAYINIZ


Adaletbiz/ Yeşim TURAN