**********ZORUNLU AÇIKLAMA***

DSA Grubu Seçim Yürütme Kurulu imzası ile yapılan gerçekleri yansıtmayan duyuruda, DSA Taban Hareketi’ne yönelik suçlamalarda bulunulmaktadır.

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki; DSA Seçim Yürütme Kurulu adı altında duyuru yapan kurul, 29 Mayıs 2014’de Ankara Hukuk Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonunda DSA başkan aday adaylarının uzlaşısı ile ortaya çıkan kurul değildir. Çünkü: Bu kurulun başkanı olarak adı geçen toplantıda Sayın Av. Atila Sav seçilmiş olmasına rağmen; nasıl olduğu anlaşılamaz bir şekilde Sayın Çatak Kurul başkanı ilan edilmiştir.

Yine Ön Seçime katılacağını beyan eden 6 aday, ikişer temsilci ile temsil edilecekken adaylardan üçü birleşerek ( Av. Hakan Canduran, Av. Seçkin Arıkan, Av. Mahmut Karatekin) önseçime girmeye karar vermiş; ancak temsilcilerini iki kişiye indirme basiretini göstermemişlerdir. Bunun sonucu olarak Seçim Yürütme Kurulunda elde ettikleri çoğunlukla sonuca etkili kararlar almışlardır.

Ön seçim sonrası ısrarla ıslak imzalı tutanaklar talep edilmiş olmasına rağmen; Seçim Yürütme Kurulu neden ve kimden çekindiklerini anlayamadığımız bir şekilde tutanakları talep eden arkadaşlarımıza vermemişlerdir. Ön seçime grup dışından organize müdahale edildiği iddiaları dile getirildiğinde SYK’nun tavrı, bu iddiaların doğruluğunu araştırmak yerine, iddia sahiplerini itham etmek yönünde olmuştur. Nitekim bu iddialar sadece bizim tarafımızdan değil; Milliyetçi Avukatlar Grubu önde gelen avukatlarından Sayın Alpaslan SUCU tarafından da gözlemlenmiş ve dile getirilmiştir.

Öte yandan her sağduyulu avukat da bilmektedir ki bu müdahale gerçektir. Tüm bu iddialarla karşı karşıya kalan SYK, ön seçim yönergesinin birinci maddesi olan “Ön seçimin seçmeni (Bu seçimde oy kullanacaklar ) Demokratik Sol “Sosyal Demokrat” dünya görüşünü benimsemiş Ankara Barosu’na kayıtlı avukatlardır” hükmüne aykırı davranarak iddiaları araştırmamış ve görevini yapmamıştır.

On iki Bin’e yakın avukata SMS gönderilerek ön seçime çağrı yapıldığı iddiası doğrudur. Ancak aynı SMS duyuruları Milliyetçi Avukatlar Grubu ve son olarak Baroda Birlik Grubu tarafından da yapılmıştır. Her namuslu, ilkeli ve onurlu avukatın yapması gereken, kendi grubunun duyurusuna icabet etmek olmalıdır. Aksine davranışların gerekçesi, kendilerine SMS gönderildiği iddiası olamaz; SYK’nun da bunun bilincinde olması birinci görevidir. Fikir babalarının “Susmak erdemdir” düsturunu benimsediği bir SARI DSA Hareketi, hangi hakla Demokrasi ve Sol kavramlarını tekeline almıştır? DSA Taban Hareketi, masa başında değil; tabanda kurulmuştur.

Bunun içinde kimseden icazet almak durumunda değildir. Taban Hareketi onay makamı olarak iktidar ile ittifak kuran zihniyeti değil; koridorda ekmek ve adalet için ter akıtan binlerce meslektaşımızı görür. Kendi meslektaşını ucuz iş gücü olarak gören, yabancı avukatlık şirketlerine sırtını dayamayı planlayan ve susarak iktidarın takdirini kazanacağını düşünen “taban da tavan da biziz” diyen zihniyet olsa olsa “ÇATI” olabilecektir.

Kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur…

DSA TABAN HAREKETİ SEÇİM YÜRÜTME KURULU