Burdur Barosu Başkan Adayı, Burdurlu Avukat Mehmet Çavdar: “Burdur Barosu Avukatlarının talebi ve desteği sonrasında, yapmış olduğum istişareler ve değerlendirmeler sonucu Saygın Avukat, Etkili ve Etkin Baro, Katılımcı Baro, Şeffaf Baro, İnsan Haklarının, Demokrasinin, Cumhuriyetin, Hukukun Üstünlüğü ve Bağımsız Yargının, Savunucusu BARO için, onurlu, bir o kadar da zor ve sorumluluk isteyen Burdur Barosu Başkanlığına aday olduğumu bildirir saygılarımı sunarım”

Burdurlu Avukat Mehmet Çavdar, Eylül ayında yapılması beklenen Burdur Barosu Olağan genel Kurulu’nda Baro Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. Burdur Barosu Avukatlarının talebi ve desteği ile Burdur Baro Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Avukat Mehmet Çavdar: “Burdur İl merkezi ve yargı çevresindeki ilçelerde görev yapmakta olan meslektaşlarımız Müstakil Baro kuruluşu için gerekli 15 Avukat sayısına ulaşmadığından, uzun yıllar Antalya Barosuna kayıtlı olarak görev yapmışlardır. Bugün birçoğu Allah’ın rahmetine kavuşan o günkü ilk kurucular kurulu ve özellikle ilk Yönetim Kurulu üyesi meslektaşlarımızın çevre il Barolarına kayıtlı bazı tanıdık avukatların bürolarını Burdur’a taşıtmaları sonucu müstakil Baro teşkili için yeterli sayıya ulaşmışlardır. Baromuz mevcut kayıtlarına göre Kurucular Kurulu olarak Av. Kazım Aksoy’un Başkanlığında, Av. Kubilay Atabey, Av. Ali Şahin, Av. Süleyman Ulusoy, Av. Hüsamettin Akmumcu ve diğer bazı avukatlardan müteşekkil olarak Av. Kubilay Atabey’in yazıhanesinde toplanmışlar ve ilk baro yönetim kurulunu oluşturmuşlardır. Baromuz 1959 yılı Ocak ayı başında kurulmuş ve ülkemiz hukuk camiasındaki mümtaz yerini almıştır. O tarihten günümüze kadar olan süre içerisinde, ilk Başkanımız rahmetli Av. Kazım Aksoy ile yönetiminin oluşturduğu sağlam temeller üzerinde kurulan Baromuz, daha sonra görev alan değerli Başkanlarımız ve yönetimleri döneminde yapılan değerli ve önemli hizmetlerle gelişimini sürdürmek suretiyle kurumsallaşmış ve böylelikle günümüzdeki saygın konumuna ulaşmıştır. Avukatlar hak arama özgürlüğünün kullanılmasında ve korunmasında yol gösteren, hukuki yardımda bulunan, bu amaçla bireyin yanında yer alan, bilgisini ve zamanını hak arayan kişi veya kişilere özgüleyen savunma mesleğinin onurlu temsilcileridir. Barolar; avukatlık mesleğini geliştirmek, meslek mensuplarının birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni sağlamak; meslek düzenini, ahlakını, saygınlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumak, avukatların ortak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tüm çalışmaları yürüten, tüzel kişiliği bulunan, çalışmalarını demokratik ilkelere göre sürdüren kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Baro Başkanı ise Baro Yönetim kurulunun başkanıdır. Baroyu ve Avukatları temsil eder. Burdur Barosu Avukatlarının talebi ve desteği sonrasında, yapmış olduğum istişareler ve değerlendirmeler sonucu Saygın Avukat, Etkili ve Etkin Baro, Katılımcı Baro, Şeffaf Baro, İnsan Haklarının, Demokrasinin, Cumhuriyetin, Hukukun Üstünlüğü ve Bağımsız Yargının, Savunucusu BARO için, onurlu, bir o kadar da zor ve sorumluluk isteyen Burdur Barosu Başkanlığına aday olduğumu bildirir saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Baro Başkan Adayı Mehmet Çavdar, Yeni Adli Yıl’ı kutladı
Burdur Baro Başkan Adayı Avukat Mehmet Çavdar: “Kuvvetler ayrılığının esas olduğu ,yasama yürütme ve yargının birbiri alanına müdahale etmediği , hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargının hak ve adalet arayışının engellenmediği ,yargının kurucu unsuru olan savunmanın üvey evlat yerine konup hor görülmediği ,Avukatların mesleklerini icra ederken yasal yada yasal olmayan bir kısım düzenlemeler ile kısıtlamalara maruz bırakılmadığı, keyfiliğin ortadan kalktığı ,karşılıklı saygı ve sevginin egemen olduğu güzel bir adli yıl geçirmemizi temenni ediyorum”
Burdur Baro Başkan Adayı Mehmet Çavdar, Yeni Adli Yıl’ın başlaması sebebiyle kutlama mesajı yayınladı. Baro Başkan Adayı Mehmet Çavdar’ın kutlama mesajı şöyle: “20 Temmuz da başlayan adli tatil 31.08.2014 tarihi itibari ile sona ermiş olup 1 Eylül 2014 tarihi itibariyle yeni adli yılımız başlamış bulunmaktadır. Yeni adli yılımızın başta Avukat ve stajyerlerimiz, Baro personelimiz, katiplerimiz olmak üzere hakim, savcı, adliye personeli ve tüm hukuk camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Kuvvetler ayrılığının esas olduğu, yasama yürütme ve yargının birbiri alanına müdahale etmediği , hukukun üstünlüğü ve bağımsız yargının hak ve adalet arayışının engellenmediği ,yargının kurucu unsuru olan savunmanın üvey evlat yerine konup hor görülmediği ,Avukatların mesleklerini icra ederken yasal yada yasal olmayan bir kısım düzenlemeler ile kısıtlamalara maruz bırakılmadığı, keyfiliğin ortadan kalktığı ,karşılıklı saygı ve sevginin egemen olduğu güzel bir adli yıl geçirmemizi temenni ediyorum”

AVUKAT MEHMET ÇAVDAR’IN ÖZGEÇMİŞİ:
“1976 Burdur doğumluyum. İlkokulu Şirinevler ilkokulunda, orta ve liseyi İmam Hatip Okulu’nda Burdur da tamamladım. 1994 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. 1998 yılında mezun oldum. Avukatlık stajımı Burdur da yaptım. 01.12.1999 tarihinde Avukatlık ruhsatımı aldım. 10 ay kadar yanında staj yaptığım Avukat Halil Rışvanoğlu yanında sigortalı olarak çalıştım. Askerlik için avukatlığa ara verdim, 8 ay kısa dönem olarak yaptığım Askerliğimi 2001 yılında tamamladım. Askerlik dönüşü 09.07.2001 tarihinde büromu açtım. Burdur Merkez’deki büromda serbest Avukat olarak çalışıyorum. 2004-2006 yılı Burdur Barosu Denetleme Kurulu üyesi, 2006-2008 yılı Burdur Barosu Saymanı, 2008-2010 yılı Burdur Barosu Yönetim Kurulu üyesi, 2010-2012 yılı Burdur Barosu Başkan Yardımcısı Olarak Baromuzun çeşitli kademelerinde görev aldım. Evli ve 2 çocuk babasıyım”