Boşanmak isteyen eşi Dicle Yıldırım ile kardeşi Emek Uci'yi öldürmeye teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan Hasan Yıldırım, ''kasten öldürmeye teşebbüs'', 'ruhsatsız silah taşıma' ve 'tehdit' suçlarından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan  Yıldırım ve taraf avukatları katıldı. Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal  Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Nur Yılmaz da duruşmada hazır bulundu. 
 
Söz alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Yılmaz, sanığın  eşini öldürmeye kalkıştığını belirterek, ''Sanığın bu suçtan cezalandırılmasını  istiyoruz. Ayrıca sabıka kaydı da vardır, bu nedenle verilecek cezada indirim  yapılmamasını talep ediyoruz'' dedi. 
 
Mağdur Dicle Yıldırım ve kardeşi Emek Uci'nin avukatı Selmin Cansu  Demir de sanığın eyleminin gereği gibi cezalandırılmaması halinde bu tür  olaylarda potansiyel failler bakımından caydırıcılığın ortadan kalkacağını  anlattı. 
 
Avukat Demir, müvekkili Dicle Yıldırım'ın evliliği boyunca şiddet  gördüğünü, bu nedenle boşanma davası açtığını ifade ederek, ''Sanık 'bu akşam kan  çıkacak' şeklinde mesaj göndererek ve silahlanarak yaşadığı eve gitmiştir.  Önceden oluşan bir husumet vardır. Sanık silahla ateş etmiş ancak ıskalaması  sonucunda kurşun kapıya isabet etmiştir. Tüm bu nedenlerle sanığın kasten  öldürmeye kalkışma suçundan cezalandırılmasını istiyoruz'' diye konuştu. 
 
Duruşmada söz alan sanık Hasan Yıldırım ise kendisinin evliliğinin son  1 yılı hariç bir işte çalıştığını, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan Antalya'da  cezaevine girdiğini ancak söz konusu davadan beraat ettiğini söyledi. 
 
TAHLİYESİNİ İSTEDİ!
 
 Sanık Yıldırım, herhangi bir şiddet uygulamadığı eşini öldürmeyi  amaçlamadığını ve "ailesine karşı değil kendisine karşı hata yaptığını"  savunarak, tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık Hasan Yıldırım'ın baldızı Emek Uci'ye karşı  ''kasten öldürmeye kalkışma'' suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına ve  eylemin teşebbüste kalmasından dolayı cezasının 10 yıla indirilmesine hükmetti.  Sanık Yıldırım'ın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme, cezayı 8 yıl 4  aya düşürdü. 
 
'ULAN AVUKAT EZGİ'
 
Mahkeme, sanığı ayrıca 'ruhsatsız silah taşıma' suçundan 1 yıl 3 ay,  'tehdit' suçundan da 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Karar açıklandıktan sonra sanık Hasan Yıldırım, akrabalarına ''Lütfen  çocuğumu gösterin. Bana 3 aydır göstermiyorlar'' diye seslendi. Sanığın bazı akrabalarının ''Bu cezayı çekeceksin, güçlü ol'' demesi  üzerine, Yıldırım sandalyelerin üstüne çıkarak avukatlara ''Sizinle Allah'ın  kürsüsünde karşılaşacağız. Ulan avukat Ezgi'' diye bağırarak, avukat Ezgi Duman'ı  parmağıyla gösterdi. Bunun üzerine sanık Yıldırım, Jandarma zoruyla duruşma  salonundan çıkarıldı ve avukatlar da mahkemeden sanığın bu eylemine ilişkin  tutanak tutulmasını talep etti. 
 
Mahkeme Başkanı Saban sanığın eylemini tutanaklara geçirdi. Daha sonra  avukatlar, sanık hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda  bulundu. 
 
Olayın geçmişi 
 
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede,  Esenyurt'ta 18 Mart 2014'te Dicle Yıldırım'ın eşi Hasan Yıldırım'ın kendisini  tehdit etmesinden dolayı polis merkezine giderek şikayetçi olduğu belirtildi.  Şikayetten 1 saat sonra, Hasan Yıldırım'ın evini bastığı eşi ve baldızı Emek  Uci'ye doğru silahla bir kez ateş ettiği anlatılan iddianamede, olayda herhangi  bir yaralanma olmadığı kaydedildi. 


http://www.milliyet.com.tr/avukata-da-gozdagi-ulan-avukat-gundem-1986491/