Antalya'nın Manavgat ilçesinde avukatlar, avukat arkadaşları Gökhan Rıza Yılmaz'a yapılan silahlı saldırıyı kınadı. Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, 100'e yakın avukatla Manavgat Adliyesi önünde kınama açıklaması yaptı. Avukat arkadaşları Yılmaz'ın ofisinde silahlı saldırıya uğramasını nefretle kınadıklarını belirten Bacanlı, saldırganları, görevli cumhuriyet savcının gerekli inceleme ve araştırma yapmadan serbest bırakmasını yanlış bulduklarını söyledi. Bacanlı, "Ben bu tahkikatı yöneten cumhuriyet savcısını ceza hukuku bilmemek ve açıkça uygulamamakla itham ediyorum. Hepimiz avukat ve hepimiz hukukçuyuz böylesi bir olayda tutuklama yapılmadan serbest bırakılması kabul edilemez." dedi.

Avukat Yılmaz'a avukatlık ofisinde silahlı saldırıda bulunanların serbest bırakılmasına bağlı savcılığın suç işlediğini ileri süren Bacanlı, "Cumhuriyet savcısı, ilçe emniyetinin asayişinin sağlanmasında Manavgat'ı mafyaya teslim etmiştir. Savcılık tarafından serbest bırakılan kişiler avukat Yılmaz'ın ofisine gelerek tehdit etme cesaretini göstermişlerdir. Manavgat Emniyet Amirliği'nde arkadaşımıza koruma vermediği için suç işlemiştir. Avukat arkadaşımızın can güvenliğiyle ilgili kılına zarar gelirse sorumlusu cumhuriyet savcısı ve Manavgat Emniyet Amirliği'dir." ifadesini kullandı.

Savunma adına avukatların da bir hakim ve savcıdan farklı olmadığını vurgulayan Bacanlı, dün bir avukatın ofisinde yapılan saldırı, zamanında önlem alınmazsa yarın Manavgat Adliyesi, savcı, hakim ve duruşma odasında olabileceğinin unutulmaması gerektiğini kaydetti. Bacanlı, avukatlara saldırı hususunda Manavgat'ın geçmiş dönemde de haciz işleminde bıçaklı saldırı nedeniyle sicilli olduğunu söyledi.

    Avukatlar, arkadaşları Yılmaz'a alkışlı destek verdikten sonra Manavgat Adliyesi'nde bulunan baro temsilciliğine geçti. CİHAN

Cihan