Mahir ALAN/ ADIYAMAN, ( DHA )- ADIYAMAN Baro Başkanı Mustafa Alkayış, avukat Halis Yolunun duruşmadan çıktığı sırada davanın tarafları tarafından saldırıya uğramasını kınadı.

Mersin Barosu avukatlarından Halis Yolun, iddiaya göre gündüz saatlerinde Adıyaman Adliyesinde girdiği icra duruşmasının ardından davanın taraflarının saldırısına uğradı. Adıyaman Baro Başkanı Mustafa Alkayış, avukat Halis Yolunun saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Alkayış, avukatlık mesleği savunma hakkını temsil ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle herkesin avukatlık mesleğinin icrası sırasında savunma hakkına saygılı olması gerekmektedir. Ancak, uygulamada meslektaşlarımız görevlerini ifa ederken pek çok sıkıntıya ve saldırıya maruz kalmaktadırlar. Ülkemizde meslektaşlarımıza karşı sözlü, yazılı ve fiili saldırılar olmaktadır. Bunun bir örneği de bugün Adıyaman adliyemizde gerçekleşmiştir. Mersin Barosuna bağlı olarak çalışan meslektaşımız Halis Yolun duruşma çıkışı darp edilmiştir. Adıyaman Barosu olarak bu saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Avukatlık mesleğinin icrası için uygun koşulların oluşturulması zaruridir. Meslektaşlarımız görevlerini güven içerisinde icra etmelidir. Bugün meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz, saldırıya ilişkin olarak ciddi bir soruşturmanın yapılmasını bekliyoruz."

Bu arada hastanede tedavi edilen avukat Halis Yolunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.


http://www.sanliurfa.com/haber250138-Adiyaman_Borusundan_Avukata_Saldiriya_Tepki_.htm