Cumhurbaşkaı Gül'ün kontejyanında 2010'da HSYK'ya atanan Aydın, Kayseri'de göreliyken F tipi astsubayların avukatlarıyla görüştürülmediğini iddia etti. Ancak defalarca çağrılmasına rağmen avukatların gitmediği ortaya çıktı. Aydın soruşturmayı yürüten askeri savcılar için de itibarsızlaştırma kampanyası yürüttü.

Konuyla ilgili dönemin Kayseri Baro Başkanı olan HSYK ikinci daire üyesi Ali Aydın İlkez Aydınlık gazetesine konuştu. Aydın'nın konuşmasından satış başları şöyle;

Mustafa Dokumacı, elinde bir vekaletnamesi olduğu halde bu görüşme imkanı sağlanmamıştır. Ailelerin ve avukatın çok ciddi kaygıları vardı. Biz olayın farklı bir mecraya dönüşmemesi için de yazılı müracaatlarımızdan önce birtakım girişimlerde bulunduk, bir niteice alamamıştık.

Meydan yerine Barou'yu önerdik!
Arkadalarımızın da Kayseri meydanınında bir açıklama yapmasındansa Kayseri Barosu'nda açıklama yapılası, savunma hakkı açısında ve avukat meslektaşlarımızın faaliyetlerinin engellenmemesi bakımından biz baro olarak böyle bir eye ev sahipliği yapmak durumunda kaldık. Bu bizim görevimizdi.

DOSYA İÇERĞİNİ BİLMİYORUM

Dosya içeriğinden çok bilgi sahibi değilim. Tutanaklardan sizin söylemenizle haberdar oldum. Bir Baro Başkanı olarak şüpheli ile avukatnın görüşmesinin engellenmesi artı bir avukat nezaretinde şüphelinin sorgulanması ilkelerine aykırı davranıldığı için be bu fiili durumun ortadan kalkması noktasında Baro Başkanı olarak görev yaptım.

Ben o gün için aktığımda böyle bir boyut yoktu. Zaten siyasi boyut görseydim olaya girmezdim. Meslektaşalrımızın görevini yapması bakımından olaya baktım.



aydınlık