2010 yılında yapılan İstanbul Barosu seçimlerinin ardından adaletbiz şöyle yazmıştı:

Marka kazandı

“2010 İstanbul Barosu Seçimleri Üniter Laik çizgide baronun büyük sessiz kitlesinin netleşmesi ile elde edilmiştir. Bu sonuç KOCASAKAL gibi Üniter Laik çizgi için tartışmasız bir isimle, marka ile elde edilmiştir. Seçim sonuçları genç avukatların dinamizmi ile ve sessiz çoğunluğun oyu ile ulaşılan bir “zaferdir.

2012 seçimlerinin ardından adaletbiz

Paradigma değişmedikçe seçim sonuçları değişmez

“KOCASAKAL’ı destekleyen kesim kendilerini Cumhuriyetin, Atatürk ilke ve Devrimlerinin, Üniter devletin bekçisi olarak görmektedir. Bu paradigma son 2 yılda değişime uğradı mı? Değişime uğraması için bir neden var mı? Aksine son 2 yılda bu paradigmayı güçlendirecek gelişmeler mi oldu ve olmaktadır?

2014 seçim sonuçlarına bakıldığında markanın değer kazandığını, paradigmanın değişmediğini aksine kök saldığını görüyoruz.

2014 seçimlerinde yanıldığımızı kabul etmek durumundayız. Seçim öncesi düşüncemiz “Kocasakal kazanır ama oy kaybeder” şeklindeydi. Bu düşüncenin nedeni Kocasakal’ın gezide geç tepki vermesi, adil yargılanma ve insan hakları vurgusundan uzak durması idi.

Yanıldık. Kocasakal 2104 seçimlerinde 14500 oy ile %65.85 oy oranına ulaştı.

Kocasakal’ın bu yükselişi durdurulamaz.

Cumhuriyetin temel ilkerinin değişmezliğini, laikliği, bayrağı, üniter devleti, ülkenin bölünmezliğini savunan bütün kesimler için Kocasakal markası kök saldı.

Kocasakal için Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na giden yolda hiçbir engel kalmamıştır.

Kocasakal nereye gider?

Buna kendisi karar verecektir.

Ya TBB başkanlığına yürüyecek, ya da siyasete .. Diğer bir yol TBB’den siyasete gitmektir. Feyzioğlunun 2015 seçimlerinde siyasete dönmesi ile TBB başkanlığı boşalacaktır.

Bilinen tek gerçek; Kocasakal’a iki yolun da açılmış olmasıdır.

 Rahmi Ofluoğlu

  2010 yılı link

KOCASAKAL Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan bir marka olduğu için kazandı.

http://www.adaletbiz.com/uniter-laik-cizgi-kazandi-h341.html

2012 link
Paradigma değişmedi ise seçim sonuçları da değişmez

http://www.adaletbiz.com/istanbul-barosu-secimleri-ve-paradigma-degisimi-makale,239.html