Adaylar konuşmalarını yaptı. İstanbul Barosu’nun 2 gün sürecek Olağan Genel Kurul toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Kongrenin ilk gününde adaylar konuşmalarını yaptı.

GERGİN GEÇEN TOPLANTI

Başkan adaylarından önce avukatlar da konuşma yaptı. Gergin geçen toplantıda Çağdaş Avukatlar Grubu adına konuşan Can Atalay "Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dikdatörlüğüne karşı direniyoruz, direneceğiz, burada da direneceğiz" dedi. Bunun üzerine ön sıralardaki avukatlar Atalay’a tepki gösterdi. Divan Kurulu’ndaki avukatlar da konuşmasını yapan Can Atalay’a süresinin dolduğunu hatırlattı. Salondaki avukatlar da "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları attı.

'İKTİDARIN YADA MUHALEFETİN MEŞRULAŞTIRMA ARACI OLMASINI KABUL ETMİYORUZ'

Hukukun Üstünlüğü Platformu adına başkan adayı olan Avukat Abdullah Arar, "Sanki burası bir miting meydanı ya da TBMM kurulu polemik haline hayata geçirilmek isteniyor. Biz avukatların gözünden sorunları bu şekilde görüşeyemeyiz. Sayın başkan ve diğer grup sözcüsü arkadaşlar bizi iktidarın yandaşı, sözcüsü olarak nitelediler. Biz İstanbul Barosu’nun yada diğer meslek örgütlerinin, iktidarın yada muhalefetin meşrulaştırma aracı olmasını asla kabul etmiyoruz" diye konuştu.

'KOBANİ KELİMESİNDEN DAHİ ÜRKEN BİR BARO YÖNETİMİ'

Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu eş başkan adayı avukat Ercan Kanar ise, "Baro yönetimi Hrant Dink davasıyla ne kadar ilgilendi? Kobani kelimesinden dahi ürken bir Baro yönetimi ortada. Cumhuriyetin bölünmesinde bahsediliyor. Bölmek isteyen kimse yok. Cumhuriyet nasıl bölünür? Irkçılık, şovanistlik yaparsanız bölünür" diye konuştu.

'AVUKATLAR, MODERN DÜNYANIN BEYAZ YAKALI KÖLELERİ HALİNİ ALMIŞTIR'

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu başkan adayı Ali Rıza Kaplan da "Her şeyden önce avukat hakları yasal güvence altına alınabilmiş midir? Avukatların yükümlülük ve sorumlulukları mevzu bahis olduğunda kanuni düzenlemeler mevcut olmasına rağmen avukat hak ve yetkileri söz konusu olduğunda aynı hassasiyet ilgili mercilerce gösterilmemektedir. Avukatlar, modern dünyanın beyaz yakalı köleleri halini almıştır" diye konuştu.

'BAŞKALARININ ANLADIĞI YÜRÜTME DEĞİL, BİLDİĞİMİZ YÜRÜTME'

Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan adayı avukat Ümit Kocasakal, İstanbul Barosu Başkanı değil başkan adayı olarak görüşlerini paylaştığını belirterek, "Sayın Arar yasama, yürütme, yargıdan bahsetti. Bu başkalarının anladığı yürütme değil, bildiğimiz yürütme. Yargının yerini de kaygı almış durumda. Biz kimsenin adayı değiliz dedi ama itiraflar var seçim broşüründe. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın. Bu yeni Türkiye ifadesinin Baroya uyarlanmış halidir. Hukukun Üstünlüğü Grubu diyorsunuz. Hukukun üstünlüğü, genel kurul iradesini gasp etmeye kalkmak mıdır? Kendi barosunu savcılığa, Adalet Bakanlığı’na şikayet etmek midir? Her şeyi bir yana bırakıyorum hangi ahlakta, vicdanda kendi mensubu olduğu baro yönetimini şikayet etmek vardır? Lütfen bu hareketi cezalandırın, cezalandırın ki bir daha kimse yapamasın" dedi.

YENİDEN PROTESTO EDİLDİ

"Ergenekon’da Balyoz’da herkesin bize bir özür borcu var. O zaman ne darbeciliğimiz kalmıştı, ne Ergenekonculuğumuz. Meğer anladık ki paralel yapı kumpas kurmuş. Biz sizden 4 sene önce görmüşüz ki bizden özür dilemeniz hem teşekkür etmeniz gerekiyor" diye konuşan Kocasakal, sözlerini "Evet ben ulusalcıyım, milliciyim. Ulusal çıkarları kürüsel çıkarların önünde tutuyorum. Ben değil, küreselciler hesap versin. Beşiktaş Teknik Direktörünün hoşuma giden sözü var. Karar vermek fikir vermekten daha zordur. Politika yapıyormuşuz. Baro herhangi bir meslek kuruluşu değil" diye sürdürdü. Kocasakal’ın 2. kez kürsüye çıktığı esnada Özgürlükçü ve Demokrat Avukat Grubu üyesi bir grup avukat yeniden protesto gösterisi yaptı.Kürsünün önüne gelen avukatlar, "Ayn-el Arap değil Kobane", Geziden Kobaneye bu direniş bizim" yazılı dövizleri kürsüye doğru tuttu.

'DEĞİŞEMEM BEN BÖYLEYİM'

"Biz buyuz" diyen Kocasakal, "Ayten Alpman’ın da şarkısında söylediği gibi ’Değişemem ben böyleyim’ Oy verirseniz böyle verin, vermezseniz böyle vermeyin" dedi. Salondaki avukatlar Kocasakal’ın sözlerini ayakta alkışladı. Çağdaş Avukatlar Grubu adına başkan adayı Ayhan Erdoğan ekonomik şiddetin avukatları sardığını belirterek, avukatların baskı altında olduğunu ifade etti.

GEZİDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı da Ayhan Erdoğan ise Gezi Olayları’nda hayatını kaybedenlerin isimlerini okudu, salondaki avukatlar "Burada" diye seslendi. Erdoğan, "Bu canların hesabı sorulacak" diye de ekledi.

cumhuriyet