Bir vatandaşın kendilerini ’Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtarak dolandırdıkları iddia edilen iki kişinin yargılandığı dava geçtiğimiz günlerde karara bağlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme C.Ö ve Ş.S isimli iki sanığı 4’er yıl hapis cezasına çarptırdı. Davaya ilişkin gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, 25 Ekim 2013’te Bayrampaşa’daki Muradiye Camii’nde yatsı namazını kılan müşteki Şahzade Yıldırım’ın yanına yaklaşan şüpheli C.Ö’nün ‘’Cennet’e gitmek ister misin?’’ diye sorduğu ifade edildi.

Gerekçeli kararda dolandırıcılık olayı şöyle anlatıldı: Şüpheli C.Ö Yemen’deki aç çocuklara elbise alması halinde "Cennet’te yerin hazır" demesi üzerine Yıldırım, C.Ö’ye bin 500 TL verdi. Daha sonra C.Ö kendisine "Bak beni iki gün sonra tekrar göreceksin ama farklı göreceksin" dedi. Yıldırım’a Bayrampaşa Cezaevinin önünde randevu veren C.Ö’nün yerine randevu yerine diğer sanık Ş.S’nin giderek elindeki beyaz havluyla davacı Şahzade Yıldırım’a adıyla seslendi.

"ŞU DUVARA SOKTUĞUNUZ KARTLARDAN, VAR SENDE BİLİYORUZ"

Daha önce hiç görmediği birinin kendisini tanımasına şaşıran Yıldırım’ın, karşısında gördüğü sanık Ş.S’nin de Cennet’e gidebileceği vaadiyle para istemesi üzerine önce ‘Param yok’ dediği gerekçeli kararda yer aldı. Ş.S’nin ‘Şu duvara soktuğunuz karttan var mı’ diyerek kredi kartını tarif ettiği, yolun karşısındaki bankamatiği gösterdiği bunun üzerine Yıldırım’ın kartını bankamatiğe sokarak parasının olmadığını sanığa anlattığı ifade edilen gerekçeli kararda “para olmadığını gören sanık Ş.S’nin ‘Senin başka kartın da var biz biliyoruz, onu bir dene’ dediği bunun üzerine Yıldırım’ın ‘Demek ki bunlar mübarek, diğer kartımı nasıl bildiler’ düşüncesiyle bankamatiğe başka kartını sokup 3 bin TL para çektiği, şüpheli Ş.S’nin ‘Cennet’te yerin hazır, hele biraz daha çek’ deyince Yıldırım’ın 2 bin TL daha para çekerek Ş.S’ye teslim ettiği anlatıldı.


DOLANDIRICILAR 38 BİN TL DAHA İSTEYİNCE KANDIRILDIĞINI ANLADI


Gerekçeli kararda Yıldırım’ın dolandırıcıların kendisini arayarak arabasını satıp 38 bin TL daha talep etmeleri üzerine kandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdiği yapılan operasyonla C.Ö ve Ş.S’nin yakalandığı hatırlatıldı.

“ÇOCUKLARIMIZA YARDIM OLSUN DİYE PARA ALDIK”


Mahkeme ifadelerinde Yıldırım’dan para aldıklarını doğrulayan Ş.S, "Çocuklarımıza yardım olsun diye para aldık" ifadelerini kullandı. Diğer sanık C.Ö ise Yıldırım’dan para aldığı iddialarını reddetti.

"MEŞHUR OLMUŞUZ" İLETİSİ PAYLAŞTI

"Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık’’ suçundan yargılanan sanıklar, suçun oluş ve işleniş şekli ile dosya kapsamı dikkate alınarak 4’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Ş.S’nin Facebook hesabında adının önüne ‘Hızır’ ibaresi eklemesi ve yakalandıkları zaman yapılan haberi ‘Meşhur olmuşuz’ diye paylaşması dikkat çekti.
Hakim karşısında sakin bir tavır takınan sanıkların hapis cezası aldıklarını öğrenmelerinin ardından, Cennet’te yer vermeyi vaat ettikleri Şahzade Yıldırım’ı duruşma kapısının önünde "Çıkınca seni öldüreceğim" diye tehdit ettikleri öne sürüldü.


http://www.haberinadresi.com/ozel-haber-din-sahtekarlarina-4-yil-hapis-cezasi-h108796.html