Bir internet sitesinde, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması haberleri için, “17 Aralık hırsızlık ve yolsuzluklarının üzerini örtmek için 14 tane savcı biraz az değil mi?” şeklinde yorum yaptığı için hakkında dava açılan Hakim Sevgi Övüç, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya, YARSAV Eski Başkanı Ömer Faruk Eminağoğlu, Hakim Nuh Hüseyin Köse,   İstanbul Barosu YK Üyesi Av. Hasan Kılıç, İstanbul Barosu YK Üyesi Av. Sevgi Barutçu, Av. Ömer Kavili, Av. Ömer Yasa, Av. Abdurrahman Bayramoğlu, Av. Özlem Aksungar, Av. Berrin Adıyaman,  TBB Avukat Hakları Merkezi adına gözlemci olarak Av. Naime Nida Açıkalın, bir çok hakim ve avukat katıldı.

Duruşmada heyet başkanı, “Ben bu duruşmada arızi çıkıyorum.” Diyerek karar vermeyeceğini ifade edince, Hakim Sevgi Övüç ve sanık müdafii avukatlar da savunma yapmadılar.

Duruşmaya müşteki tarafın katılmaması dikkat çekti.

Sanık müdafileri adına söz alan Av. Bahri Bayram Belen;

“Mahkeme heyetinin geçici bir heyet olduğu, CMK 188 maddesine göre karar verecek yargıçların duruşmanın başından sonuna kadar yargılamada bulunması gereği ve 5271 sayılı CMK’nun özel niteliği olan 217/1 maddesindeki mahkemenin kararını huzurunda tartışılan kanıtlara göre vereceği düzenleme çerçevesinde hem müvekkilimizin savunmasının, hem de gelecekse müştekiler tanıklar ve tüm tahkikatın kararı verecek yargıçlar önünde başlayıp tamamlanması gerektiğine inandığımızdan müvekkilimizin sorgu ve savunması gibi diğer kovuşturmanın genişletilmesi taleplerimiz, usulü taleplerimiz ve savunmalarımızı karar verecek mahkeme heyeti önünde yapmak istiyoruz. Ayrıca tensip zaptında müşteki olarak gösterilen Ekrem Aydıner takipsizlik kararına itiraz etmemesine rağmen müşteki olarak gösterilmiştir, bu hususun dikkate alınmasını talep ediyor, duruşmanın müstakil bir tarihe verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Av. Elkan Albayrak ise; “Duruşmanın tek celsede bitmesi amacıyla müştekilerin özellikle hazır edilmesini ve eksik tebligatın da müştekiye tebliğini talep ediyoruz.” dedi.

Duruşma 16.01.2015 Saat 10:30’a bırakıldı.

Adaletbiz/ Yeşim TURAN

 

Duruşma Tutanağı aşağıdaki gibidir.