TRABZON’DA 13 yaşındaki kızına, eşine, kayınvalidesine ve kayınpederine kurşun yağdıran Ahmet A. (35) hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, iki kez müebbet hapis ve 10 yıla kadar da hapis cezası istendi. Savcı Nevzat Üstün, evden uzaklaştırma cezası olmasına rağmen eşinin kaldığı eve giden Ahmet A. hakkındaki hazırladığı iddianameyi Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

SANIK DEHŞET SAÇARAK EVE GİRDİ

Trabzon'da şiddetli geçimsizlik yüzünden eşini terk eden Gülsüm A. (30) sanayi mahallesinde yaşayan babasının evine sığındı. Eşine şiddet uyguladığı için uzaklaştırma kararı bulunan Ahmet A. sık sık eşinin kaldığı eve giderek geri dönmesini istedi. 8 Nisan 2014 günü eşi Gülsüm A.'nın kaldığı evinin kapısını çalan ve barışmak isteyen Ahmet A., yine reddedildi. Reddedilmeyi kabullenemeyen öfkeli koca Ahmet A., ‘İşte son, işte bitti' diyerek silahını çekti. Ahmet A., eşi ve kayın validesine ateş etti. Eşi Gülçin A.'yı göğsünden vuran Ahmet A. eve kaçan kayınvalidesinin ardından eve girerek kızı D.A.'yı bacağından, araya giren kayınpederi Hulusu A.'yı ise karnından vurdu. Saldırıda yaralanan Gülsüm A., 13 yaşındaki D.A. ve kayınpederi Hulusu A. tedavi olduktan sonra hastaneden taburcu edildiler. Nahice A. ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

EŞİNİ VE KIZINI ÖLDÜRMEK İSTEMİŞ

Olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Ahmet A. hakkında bir dizi soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı Nevzat Üstün, sanığını eşi Gülsüm A.'yı öldürmeye teşebbüs, hakaret ve tehdit suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istedi. Savcı sanığın kızana yönelik gerçekleştirdiği öldürmeye teşebbüs eyleminden ötürü de ağırlaştırılmış müebbet hapis talep etti.

SAVCI SANIĞA AĞIR CEZA İSTEDİ

Silahlı saldırı öncesinde kayınvalidesinin cep telefonuna, "Birkaç gün dilediğin gibi yaşa', 'Sanma böyle bitecek' Gülsüm senin mezarını s..' şeklinde tehdit içerikli mesajlar attığı ileri sürülen Ahmet A. hakkında kayınvalidesi Nahice A. ve kayınpederi Hulusi A.'ya yönelik ayrı ayrı öldürmeye teşebbüs suçundan ise müebbet hapis istendi. Savcı, sanık hakkında konut dokunulmazlığını ihlal suçundan ise 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Savcı sanık hakkında hazırladığı iddianameyi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Sanık Ahmet A., önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.  (Günebakış)