ZONGULDAK'ta, kendisini aldattığı iddiasıyla eşi 33 yaşındaki Yeter Topçu'yu öldürüp cesedini parçalara ayıran maden işçisi 37 yaşındaki Cihangir Topçu'ya verilen 24 yıl hapis cezası, olayda haksız tahrik hükümlerinin gerçekleşmediği gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozuldu. Yeniden hakim karşısına çıkan sanığa bu kez ömür boyu hapis cezası verildi.

9 Kasım 2009'da meydana gelen olayda, maden işçisi Cihangir Topçu, eve geç gelmesi nedeniyle tartıştığı 4 çocuğunun annesi Yeter Topçu'yu uyurken baltayla öldürdü. Topçu, parçalara ayırdığı eşinin ayak kısımlarını sobada yakarken, kalan bölümünü de çuvala koyarak kömürlüğe sakladı. Kömürlükten gelen kokular üzerine ortaya çıkan cinayetle ilgili Cihangir Topçu hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İKİ KEZ 24 YIL CEZA VERİLDİ

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve eşini işyerinden arkadaşı maden işçisi E.K. ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü söyleyen Cihangir Topcu, cinayeti haksız tahrik altında işlediği kanaatiyle 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, mahkemenin gerekçeli kararında cinayetin haksız tahrik altında işlenip işlenmemesiyle ilgili çelişkili ifadeler bulunduğu gerekçesiyle kararı usulden bozdu. Yeniden hakim karşısına çıkan Cihangir Topçu'ya, aynı gerekçeyle yine 24 yıl hapis verildi.

YARGITAY 'HAKSIZ TAHRİK YOK' DEDİ

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, olayda haksız tahrik hükümlerinin gerçekleşmediği kanaatiyle kararı yeniden bozdu. Bugün tekrar hakim karşısına çıkan sanık Cihangir Topçu, eşiyle olay günü tartıştıklarını ve eşinin bıçakla elini yaraladığını ileri sürdü. Topçu, "Bıçağı çekince sinirlendim ve baltayla kestim. Ben onu öldürmeseydim o beni öldürecekti. 2008'den bu yana MS hastasıyım. Kendi kendime zarar verebiliyorum. Eşimle 2004'den itibaren anlaşamıyorduk. Uyurken öldürmedim. Çocuklarımı annesiz bıraktığım için pişmanım" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI

Mahkemenin, haksız tahrik iddialarının kanıtlanmadığı kanaatiyle sanığa verdiği ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, daha sonra duruşmalardaki iyi hali ve hastalığı da gözönünde bulundurularak ömür boyu hapis cezasına dönüştürdü.

FOTOĞRAFLI

DHA