17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmalarını yürütürken görevden alınan ve ardından meslekten ihraç edilen eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı 'Havada operasyon kokusu var' başlıklı bir mektup yazdı.

Saygılı, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi algı oluşturma amacıyla hukuksuz bir operasyon yapılacağı duyumu aldığı açıkladı. ‘Bayramdan sonra olursa operasyonun hasılatının meyvelerini siyasi iktidarın yiyemeyeceğini’ belirten Saygılı, “Biri ahlak yoksunu, biri İsrail'e bilgi sattığı iddia edilen, biri delil ürettiği iddia edilen, biri de koltuk kapmak için TÜRGEV'e yalvaran kepazelerin yapacağı operasyondan korkmuyorum” ifadelerini kullandı.

İşte Yakub Saygılı’nın Twitter hesabı üzerinden yayımladığı o mektup:

HAVADA OPERASYON KOKUSU VAR
Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyaları bir tarafta olanca sürati ve gürültüsüyle sürerken diğer tarafta oldukça sakin ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayının özelliğine uygun bir şekilde sürmektedir.

Bu sırada;

1 - Yapılan 'böcek' operasyonunun fiyaskoyla sonuçlanmış olması,

2 - Hükümetin Filistin konusundaki etkisizliği ve acziyetinin ortaya çıkmış olması,

3 - 'Paralelle(!)' mücadelesinde söylenen her şeyin fos çıkmış olması,

gibi konular sebebiyle, Cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen önce bu algıları tersine çevirecek şekilde gündemin acilen değiştirilmesi gerekmekte.

Ankara'daki bir savcının yazdığı şaşırtıcı (!) yazıdan sonra kendisi hakkında inceleme başlatıldığının medyada yayınlanmasıyla geri çekilip, elindeki dosyaları alelacele İstanbul'a göndererek izne ayrılmış olmasının yandaşlar üzerindeki olumsuz etkisinin de acilen tersine çevrilerek yandaşlara moral verilmesi gerekmekte.

1 - Bu fiyaskoların bir daha yaşanmaması için acilen çıkarılan 'sulh ceza hakimlikleri' derhal göreve başlatılarak yargı siyasallaştırılmışken

2 - Koltuk kapmak için güvenlik bürokratları çift topuk selamında emre amade hazır beklerken

3 - Bayramdan önce son çıkışken,

ŞİMDİ OPERASYON ZAMANI...
Bugün bilemedin yarın yapılmalı ki başbakan ekranlara çıkıp 'ev aramalarında ve bilgisayarlarında neler çıktı neler? Yakında hepsini sizinle paylaşacağız' diyebilsin. Evet, bu operasyon Başbakan'ın konuşma metnine paragraf eklemek için yapılıyor. Diğerleri gibi sonucunda açıklanacak hiçbir şey olmayacak ve hiçbir şey açıklanmayacak. Bu operasyon şimdi yapılmalı ki yandaşlar 'helal olsun, bak dediğini yaptı' diyebilsin...

Cumhurbaşkanlığına, üzerlerine yapışan yaftaları unutturarak kahraman olarak çıkmak için yapılıyor.

BU OPERASON YOLSUZLUK İDDİALARINI UNUTTURMAK İÇİN KURGULANAN SİYASİ BİR OPERASYONDUR

Kaç zamandır beni sevenler, gündemi okuyarak 'Belli ki bir operasyon geliyor. Neden tedbir almıyorsun?' diyor. Benim alacağım tedbir, operasyon ekibine hoş geldin derken, kelepçeleri yoksa onlara yedek kelepçe ikram etmekten ibarettir. Çaresizliğimizden değil, biri ahlak yoksunu, biri İsrail'e bilgi sattığı iddia edilen, biri delil ürettiği iddia edilen, biri de koltuk kapmak için TÜRGEV'e yalvaran kepazelerin yapacağı operasyondan korktuğumdan değil, devletimin verdiği kararlara saygımdandır.

Fezlekeleri okutmamak için 40 takla atan, içeriği ile ilgili utanmadan dünyanın yalanını söyleyen ve hırsızlık iddialarını halka unutturmak için operasyon yapılacağı artık gün gibi aşikâr. Biz operasyon yaptığımızda konuyu eşlerimiz bilmezken, siz operasyon yapağınız zaman Ramazan davulcusuyla geliyorsunuz. Neredeyse bizi haberdar etmek istediğinizi bile düşüneceğim ama 'Kozmik Çalışma Grubu' üyelerini çok iyi tanıyorum. Tıpkı her birinizin beni tanıdığınız gibi.

Bayramdan sonra olursa operasyon hasılatı olan psikolojik harekâtın meyvelerini siyasi iktidarımız yiyemez. En doğru zaman şimdi.

Buyurun bekliyoruz. 21.07.2014 Türkiye'si (Zaman)