Değerli Adalet Dostları,

Yıllardır, Yargı Camiası olarak saldırılara maruz kalıyoruz. Hukukçular olarak (avukat-hakim ve savcılar) hiç bir hukuki problemde " taraf olmadığımızı, sadece hukuki problemlerin çözüme kavuşturulması yolunda çaba sarf eden kişiler olduğumuzu " anlamak ve kabul etmek istemeyen insanların hukuki sorunlarına her şeye karşın çözüm bulmaya çalışan biz hukuk ve adalet insanlarına karşı gün geçmiyor ki yeni bir saldırı haberi almayalım. 

Bugüne kadar yapılan saldırılar yetmezmiş gibi; 18.12.2014 günü Gaziantep Barosu Avukatlarından Av. İsmail Akkaya'nın uğradığı menfur saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ve 19.12.2014 günü Osmaniye Cumhuriyet Savcımız Özlem Yaman'ın uğradığı menfur saldırı sonucu yaralanması ile neticelenen eylemler yaşanmıştır.

Bu saldırılar, sadece adı geçen meslektaşlarımıza karşı değil tüm Yargı Camiasına karşı yapılmıştır. Arkadaşlarımızın ve ailelerinin acı ve üzüntüsünü yüreğimizde yaşıyoruz. 

Artık acı ve üzüntüleri yalnızca yüreğimizde yaşamak yerine; saldırılara bir nebze de olsa dur diyebilmek, sesimizi duyurmak, yaşanan pek çok menfur saldırı neticesinde verdiğimiz şehitlerimizi ve yaralanan meslektaşlarımızı anmak, yaşanan bu saldırıları kınamak, bir daha böylesi çirkin saldırıların yaşanmaması umut ve dileğiyle tüm Yargı mensupları (hakim-savcı ve avukatlar) olarak duruşmalara cübbelerimizin yakasına "Siyah Kurdele" takmak suretiyle protesto eylemini gerçekleştirme çağrısında bulunma ihtiyacımızı dile getiriyor ve katılımlarınızı bekliyoruz.


Saygılarımızla...
Adalet Gündemi