Bakan çocukları ile Bilal Erdoğan'ın da şüphelileri arasında yer aldığı yolsuzluk soruşturmasını yürüten ve dün gözaltına alınan bazı polislerin avukatı Osman Ertürk, Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yaptığı açıklamaları çok önemsediklerini belirtti. Avukat Ertürk, "Ankara'da insanların şantajlarına boyun eğmeyen, kendilerine imkanlar sunulduğu için cübbesini satmayan insanların olması bizi mutlu ediyor." dedi.

Emniyette işlemleri tamamlanan bazı polislerin adliyeye sevki gerçekleşirken, polislere yapılan operasyonla ilgili polis müdürü Mahir Çakallı ve Hamza Tosun'un avukatı Osman Ertürk, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gözaltındaki 33 kişiden 17'sinin ifadesinin alındığını dile getiren Ertürk, "Polisler Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi. Müvekkilime (Mahir Çakallı) 62 soru soruldu. Burada hukuki olmayan çabaları görüyoruz. Herkesten daha fazla soru müvekkilime soruldu. Toptancı bir yaklaşım söz konusu. Türkiye'de belli bir süreç işliyor. Eksiklikler var. Müvekkillerim idari olarak burada sorumluyken, şüpheli bir durumla çağrılmaları ve atılı suçlar operasyonun hukuk dışı olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Sorulan sorularda teknik ve fizik takipteki dinleme kayıtlarındaki detayların öğrenilmeye çalışıldığını dile getiren Ertürk, "Müvekkiller, savcılık talimatıyla suçlu olma ihtimali olan insanları takip ederken, 100 milyar dolarlık yolsuzluktan bahsedilen ortamda milletvekili ve bakanla irtibatlı olunmamasını düşünmemek mümkün değil. Biliyorsunuz 4 bakan görevden alındı. Yerine yenileri atandı. Yüce divanda yargılanmaları söz konusu." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DE YOLSUZLUKLARIN OLMADIĞINI SÖYLEMEK MÜMKÜN DEĞİL'

25 Aralık operasyonuna takipsizlik verilmesini ayrıca değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Ertürk, "Dosyanın kapatılması tam bir hukuk dışılıktır. Daha önce de takipsizlik verildi. Tuhaf geliyor bu. Takipsizlik verilmesi ve dosyanın kapatılması ayrıca bir darbe teşebbüsü olarak söylenmeli. Türkiye'de yolsuzlukların olmadığını söylemek mümkün değildir. Kamu ihale konunun yüzlerce defa değiştirilmesinden bunu anlamak lazım." diye konuştu.

'BU CÜBBENİN ÖNÜNDE DÜĞME YOK'

Anayasa Mahkemesi Başkanı ve Yargıtay Başkanı'nın polislere yapılan operasyonu eleştiren açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Avukat Ertürk, "Yapılan açıklamaları çok önemsiyoruz. Takdir ediyoruz. Yargıtay Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı'na bir avukat olarak takdirlerimizi iletiyoruz. Bizim için çok önemli bir güvenç kaynağıdır. Ankara'da insanların şantajlarına boyun eğmeyen, kendilerine imkanlar sunulduğu için cübbesini satmayan insanların olması bizi mutlu ediyor. Bu cübbe çok değerli. Bu cübbenin önünde düğmeler yok. Kimsenin önünde biz düğmemizi iliklemeyiz." şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, polise yapılan operasyona yönelik, "İnsanlara iftira atılarak yanlış yapılıyor. Çok sayıda hayali belge geliyor hepsini yırtıp atıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
CİHAN


http://www.haberaktuel.com/avukat-erturk-cubbesini-satmayan-insanlarin-olmasi-bizi-mutlu-ediyor-haberi-917984.html