20 Bin TL Tazminat Talep Etti

TRABZON  Barosu avukatlarından Ali Sürmen uçak saati değiştiği için Yargıtay’daki duruşmaya katılamayarak avukatı olduğu davayı kaybetti. Davayı kaybetmesinin sebebi olarak THY’yi gösteren Sürmen, 20 Bin TL manevi tazminat talep etti. Sürmen, Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, uluslararası bir markaya güvenerek bilet aldığını ve uçuşu ertelenerek, mesleki açıdan zor durumda kaldığını ileri sürdü.

Yargıtay Duruşma Günü Verdi

VAKFIKEBİR Asliye Hukuk Mahkemesi, D.B. adlı kişiyi 200 Bin TL tazminata mahkum etti. D.B.’nin avukatı Ali Sürmen kararı temyiz ederek davanın duruşmalı yapılmasını talep etti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi,  27 Mayıs 2014 tarihinde saati 09.45 olarak duruşma belirledi. Avukat Sürmen davaya katılmak üzere Anadolu Jet'in 06.30 seferini yapacak uçağına bilet aldı.

Yargıtay Mazereti Kabul Etmedi

UÇUŞ saatinde havalimanına giden Sürmen, uçağın saatinin 10.20 olarak değiştirildiğini öğrendi. Sürmen, uçak saatinin değiştirildiğini neden mesajla bildirilmediğini sorusuna cevap bulamadı. Biletini açığa alan Sürmen, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'ne bir mazeret dilekçesi gönderdi. Davayı kaybeden Sürmen’in tazminat davası 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek. 

UÇAK saati değişti, duruşmaya katılamayan Avukat Ali Sürmen davayı kaybetti. Duruşmaya katılamadığı için davayı kaybettiğini ileri süren avukat, THY'den yasal faizi ile birlikte 20 Bin TL manevi tazminat talep etti. Dava, Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek.

UÇAK BİLETİ ALDI

Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesi davalı Derviş Bahadır'ı 200 Bin TL tazminata mahkum etti. Bahadır'ın avukatı Ali Sürmen kararı temyiz ederek davanın duruşmalı yapılmasını talep etti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Derviş Bahadır'a 27 Mayıs 2014 tarihinde saati 09.45 olarak duruşma günü verdi. Avukat Ali Sürmen davaya katılmak üzere 27 Mayıs 2014 tarihine Trabzon - Ankara seferini yapan THY Anadolu Jet'in 06.30 seferini yapacak olan uçağına bilet aldı.

UÇAĞIN SAATİ DEĞİŞTİ

Davaya katılmak ve uçağa binmek üzere evden çıkan Sürmen, havalimanında şoka uğradı. Aracını park ederek THY bankosu önünde uçuş bileti almak isteyen Sürmen, uçağın saatinin 10.20 olarak değiştirildiğini öğrendi. Uçmak zorunda olduğunu ve Ankara'da duruşması olduğunu anlatan Sürmen, uçak saatinin değiştirildiğini neden kendisine mesajla bildirilmediğini sordu. Bu sorulara cevap alamayan Sürmen, önce biletini açığa aldı ardından da hemen bürosuna dönerek Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'ne bir dilekçe göndererek yaşadıklarını anlatı ve mazeret dilekçesi gönderdi. Sürmen davanın ertelenmesini istedi. Yargıtay davayı görüştü ve karara bağladı.

MANEVİ TAZMİNAT İSTEDi

Ali Sürmen, Avukatı Tekin Sağır aracılığıyla 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, uluslararası bir markaya güvenerek bilet aldığını ileri sürdü. Sağır'ın mahkemeye sunduğu dilekçesinde müvekkilinin mesleki açıdan zor durumda kaldığını belirterek, "THY'nin hatası yüzünden mesleğini icra edememesi müvekkilimi son derece üzmüştür. 27 yıllık meslek hayatı boyunca ilk kez başına böyle bir olayla karşılaşmıştır. Eğer uçuşun ertelendiği müvekkile bildirilmiş olsaydı, bir gün önce Samsun 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde katıldığı duruşmadan sonra karayolu ile Ankara'ya geçebilirdi' dedi.

RUHSAL SIKINTI OLABİLİR

Sağır mahkemeye sunduğu dilekçesinde müvekkilinin bundan sonraki Yargıtay'daki duruşmalara ‘acaba yine uçuş iptal olup duruşmaya katılamayacak mıyım' şeklinde düşünüp ruhsal ve psikolojik sorunlar yaşayabileceğini ileri sürdü. Mahkemeye delilleri sunan Avukat Sağır, THY'den yasal faizi ile birlikte 20 Bin TL manevi tazminat talep etti.    


http://www.gunebakis.com.tr/haber/ucusu-degisince-200-bin-liralik-davayi-kaybetti--90396.html