Anayasa Mahkemesi, bazı yazılı ve görsel medya organlarında AYM ve mensupları hakkında  yer alan  iddialarla ilgili açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin açıklaması şöyle:

"Bazı yazılı ve görsel  medya  organlarında mahkememiz ve mensupları hakkında haksız ve temelsiz iddiaların yer alması nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Daha önce mahkememizde görev almış ancak mesleki yetersizlik ve uyumsuzluk nedeniyle mahkememizdeki görevi sona erdirilerek üniversitesindeki asli görevine iade edilen bir raportörün, Anayasa Mahkemesi mensupları hakkında hayali kurgu mahsulü, asılsız, mesnetsiz ve hezeyan niteliğindeki açıklamalarının gerçekle uzaktan ve yakından ilgisi yoktur.

Asılsız itham ve iddiaların mahkemeyi ve mensuplarını yıpratma amacına dönük olduğu yapılan tertiplerden açıkça anlaşılmaktadır.Çeşitli  medya  organlarının söz konusu raportörün asılsız iddialarını kullanarak mahkemeyi ve mensuplarını siyasi bir kavganın tarafı haline getirme çabalarının farkında olduğumuz bilinmelidir.

Anayasa Mahkemesi, herhangi bir siyasi partinin grubun, cemaatinin ya da başka  güç odaklarının etkisi, telkini ya da yönlendirmesiyle hareket eden değil, Anayasa, evrensel  hukuk  ve temel hak ve özgürlüklere bağlı kalarak kararlarını veren bir kurumdur. Bu kurumsal duruşumuzu etkilemeye asla izin verilmeyecektir. Son zamanlarda mahkemeden çıkan kararların niteliğine bakılacak olursa, bazı  medya  organlarının yakıştırmaya çalıştığı iddialarla örtüşmediği vicdan sahibi herkesin ortak düşüncesidir.

Mahkememiz özgürlükçü, adil, bağımsız ve tarafsız duruşuyla ülkemizde  hukuka  ve yargıya olan güveni  sağlamaya kararlı biçimde devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur."

(CİHAN)