On arkadaşlarını kaybeden işçileri ziyaret eden Demirtaş, işçileri şirketlerinin ismini kirletmekle suçlayan patronlara, “Vicdanınızı, insanlığınızı yitirmişsiniz. 50 bin defa sizin şirketiniz batsın” diye seslendi

On işçinin yaşamını yitirdiği Torunlar İnşaat'ın şantiyesinde işçileri ziyaret eden  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, işçileri şirketlerinin ismini kirletmekle suçlayan patronlara, “Sizin daha fazla para kazanabilmeniz için gökdelenler dikebilmeniz için, daha lüks yatlar alabilmeniz için, daha lüks katlarda yaşayabilmeniz için bu işçiler burada katledilirken, siz utanmadan çıkıp biz şirketimizin kirletilmesine izin vermeyeceğiz diyecek kadar vicdanınızı, insanlığınızı yitirmişsiniz. 50 bin defa sizin şirketiniz batsın” dedi.

Bu iş cinayetlerin, işin doğasında olmadığını hatırlatmak için bugün burada bulunduklarını belirten Demirtaş, iki gündür hükümet ve işveren kanadından yapılan açıklamaları herkesçe izlendiğini belirtti.

ARKALARINDA HÜKÜMET VAR
Şantiyenin önünden Torun şirket yöneticilerine seslenen Demirtaş, “Burada toplam 11 işçi katledilmişken, hâlâ şirketin ismi kirletilmesin derdindeler” şeklinde konuştu. Demirtaş şöyle dedi: “İşçi kıyımında Avrupa’nın birincisisiniz ey Türkiye’nin patronları, inşaat sektörü olarak en çok işçi öldüren sizsiniz. Dünya’da üçüncü sıradasınız. AKP hükümeti döneminde 14 bin işçi katledildi. Sadece Ağustos ayında 138 işçi kar hırsına kurban edildi.” Patronlara, “Neden bu kadar pervasızsınız, neden bu kadar pişkinsiz?” diye soran Demirtaş, “Çünkü arkanızda  sizi  her dönem  besleyen ve palazlayan bir hükümet var” dedi.

ÇIKIN ONURLUCA İSTİFA EDİN!
Sanki Türkiye’de ilk defa bir iş cinayeti işleniyormuş gibi Başbakan’ın çıkıp utanmadan ve sıkılmadan, eğer ihmal varsa gerekenleri yapacağını söylediğini hatırlatan Demirtaş, “Yahu daha birkaç ay önce Soma‘da 301 maden işçi katledildiğinde aynı pişkin açıklamaları yapmadınız mı? Bir defa çıkın onurluca istifa edin, bir defa çıkın onurluca işçilerden özür dileyin. Bir defa  patron olarak çıkın şu kuleler batsaydı da işçi kardeşlerim orada ölmeseydi diyebilecek kadar insan olun, insan” diye sitem etti. Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey o açıklamayı yapan patronlar, İnşallah siz bir gün inşaatlarda çalışacak duruma gelirsiniz. İnşallah sırtınızda kum torbalarıyla bu inşaatlarda çalışacak duruma gelirsiniz. O zaman işte işçi olmanın, emeğin ne demek olduğunu anlarsınız. Elbette ki bu suç tek başına patronların da suçu değil, bu suç uluslar arası sermayenin hükümetlerle ortak işbirliği halinde işlediği bir cinayettir.”

 

http://www.birgun.net/news/view/elli-bin-defa-sirketiniz-batsin/5149