Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz o fıtrata terstir’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuştu. “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir” diyen Erdoğan, “Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz” ifadesini kullandı. Garip açıklamaları bununla da sınırlı kalmayan Erdoğan Galataport ihalesinin iptalini de eleştirerek ‘Bu kadar para verildi, yatırımcı bir daha yatırım yapar mı’ çıkışında bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

>>Kadınların ihtiyacı olan şey nedir? Burada bazen erkek kadın eşitliği diyorlar. Kadın kadına eşitlik doğru olandır. Erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Ancak kadının özellikle adalet karşısındaki eşitliği asıl olandır. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eşdeğer olabilmektir. Yani adalettir. Buna ihtiyacımız var.

>>Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata terstir. Tabiatları bünyeleri fıtratları farklıdır. İş hayatında hamile bir kadını erkekle aynı şartlara tabii tutamazsınız. Çocuğunu emzirmek zorunda olan bir anneyi, bir erkek ile eşit konuma getiremezsiniz. Kadınları erkeklerin yaptığı her işi yaptıramazsınız, komünist rejimlerde olduğu gibi. Eline ver kazmayı küreği çalışsın, olmaz böyle bir şey. Onun narin yapısına ters düşer. Anadolu’da da böyle yapılmadı mı? O garibim analarımız ne çileler çektiler be, kamburları çıktı. Erkekte kahvede pişpirik oynasın zar atsın.”

Kadınlara saldırı

Erdoğan’dan sonra Zirve’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam konuşurken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir kişi elini kaldırarak “Size bir soru sormak istiyorum” dedi. Bakan İslam,  “Konuşmamı bitirince sizi dinleyeceğim” karşılığını verdi. Sorusunu soran kadına Bakan’ın korumaları saldırdı. Fikriye Yılmaz adlı kadın yanındaki arkadaşıyla birlikte ağızları kapatılarak salon dışına alındı. Bu sırada kürsüdeki Bakan İslam, “Arkadaşımızı nezaketle dışarı alalım. Sorusuna cevap verelim sonra “ dedi.

Çok para harcadık iptal edilemez!

Konuşmasında Galataport ihalesinin iptalini de eleştiren. Erdoğan ihalenin iptal edilmesiyle yatırımcının çok zarar ettiğini belirterek ‘Bu işler bu kadar kolay olmamalı’ dedi. Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Başbakanlığım döneminde biz meşhur Tophane’deki Galataport’un ihalesini yaptık. İhale bitti, kazananı belli hepsi belli. Bakın ihaleden sonra iki yıl geçti. Şimdi yargı karar veriyor yürütmeyi durdurma. Böyle bir anlayış olabilir mi? Siz iki yıl sonra karar veriyorsunuz. Bu yatırımcı projelerini yapmış her şeyini yapmış, milyonlarca dolar harcamış. Ee, bu yatırımcı bundan sonra yatırım yapabilir mi? Ben ülkemde bu yargıya nasıl güveneceğim, inanacağım? Cumhurbaşkanı hıyaneti vataniye içinde olursa suçludur. Peki yargıç hıyaneti vataniye içinde olursa nedir? Bakın iki yıl geçiyor siz böyle bir karar vermiyorsunuz, iki yıl sonra veriyorsunuz. Bu nedir? Vatanperverlik midir? ‘Yasalar ne kadar kötü olursa olsun eğer adil bir sultanın elindeyse oradan güzel bir netice doğar. Yasalar ne kadar iyi olursa olsun eğer zalim bir sultanın elindeyse oradan zulüm doğar’ mesele bu.”

http://www.birgun.net/news/view/erdogan-feministler-anneligi-kabul-etmiyor/9209