Şanlıurfalı bir esnaf, ülke ekonomisini zarara uğrattığı iddiasıyla Fethullah Gülen'e 3 bin 750 TL'lik maddi ve manevi tazminat davası açtı. Derbo Sağır, Birecik Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davasına ilişkin dilekçesini verdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.
Sağduyulu bir vatandaş olarak ülkede oynanan oyunlardan kaygı ve endişe duyduğunu belirten Sağır, son dönemde yaşanan olayların herkesin tepkisini çekmesine rağmen Gülen'in bu olaylarda kendi menfaatini düşündüğünü savundu.

Gülen'in yurt içi ve dışında çok sayıda seveninin bulunduğunu ancak yaşanan bu sürecin ardından insanların hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Sağır, "Gülen, son zamanlarda kişisel çıkar ve düşüncelerinden dolayı intikam almak istediği bir siyasi partiyi iktidardan düşürme mantığıyla hareket ederek, yaşamış olduğumuz ülkeyi kaosa sürüklediğinden bizleri oldukça üzmüştür" dedi.

Yaşanan süreç nedeniyle Türkiye'de büyük bir maddi kaybın yaşandığını söyleyen Sağır, bu olayların müsebbiplerinden biri olarak Gülen'i sorumlu gördüğünü ve kendisi hakkında tazminat davası açtığını kaydetti. Daha önce Gülen ve hizmet hareketine katkı sunduğunu dile getiren Sağır, şöyle devam etti: "Uzun süre fikirlerine sahip çıkıp peşinde koştuğumuz Fethullah Gülen yüklenmiş olduğu sorumluluğun aksine 17 Aralık operasyonunu koordine etmiştir.

Hükümetin verilerine göre Fethullah Gülen, ülkemizi 105 milyar dolar zarara uğratmıştır. Bu olumsuzluk nedeniyle 105 milyar doları 76 milyon vatandaşa böldüğümüzde kişi başına düşen zarar 2 bin 750 TL'dir. Bu nedenle bu ülkenin vatandaşı olarak 2 bin 750 TL maddi tazminat, ayrıca bugüne kadar kendilerine yakın durmamdan dolayı yaşadığım hayal kırıklığı nedeniyle bin TL de manevi tazminat talep ediyorum."



sanalbasin.com