ALMAN çift beraberliklerini kutlamak için Ege sahilindeki Doğanbey’de iki hafta tatil rezervasyonu yaptı. Çift, herşey dahil tatil için 2 bin 258 Euro ödedi. Doğanbey’de kaldıkları otelin yakınındaki camiden yükselen beş vakit ezan sesinden rahatsız olan çift, Almanya’ya döndükten sonra tazminat davası açtı. Ezanın sabah erkenden başlaması ve günde beş kez okunmasının tatillerini bozduğunu iddia eden çift, rezervasyon yaptıkları turizm şirketinden tazminat istedi. Ezan sesinin dışında Türkiye’ye uçtukları uçağın koltuk dirseğinin kırık olduğunu, dönüşte ise uçağın çok sert iniş yaptığını da tatil noksanlığı olarak gösteren çift, ödedikleri paranın yaklaşık yarısı olan bin 161 Euro’yu geri istedi.

İŞTE O KARAR

Hannover Yerel Mahkemesi çiftin tazminat davasını reddetti. Mahkeme ezan sesinin tatil eksiği olmadığı kararını verdi ve nasıl kilise çanı sesi bir Hıristiyan ülkeye özgü sesse, ezanın da Türkiye’ye özgü bir ses olduğunu karara gerekçe gösterdi. Ayrıca Doğanbey’deki otelin merkezde olduğunu belirten Hannover Yerel Mahkemesi, merkezde yer ayırtan birinin ülkeye özgü bu tür sesleri hesaba katması gerektiğini vurguladı.

Mahkeme, uçak koltuk dirseğinin bozuk olmasını ve uçağın sert iniş yapmasını da tatil eksiği olarak görmedi. Uçağın sert iniş yapmasının hava şartlarına bağlı olduğuna işaret eden mahkeme, hava şartlarını turizm şirketinin etkileyemeyeceğini belirtti. Alman çift açtığı davadan eli boş çıktı. Davanın karar numarası: 559C 44/14     

Hürriyet