Facebook’un 2 yıl önce başlattığı büyük değişim, kademeli olarak tüm kulanıcıların profillerini zaman tünellerine çevirmişti. Orijinal adı Timeline olan bu özellik, Facebook’u Timelines şirketi ile davalık etmişti.

Davanın hakimi ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı John W. Darrah. Darrah dava ile ilgili açıklamasında, davanın Timelines şirketi tarafından ‘patent ihlali ve haksız rekabet’ iddiaları ile eylül ayında açıldığını belirtiyor. Darrah ayrıca Facebook’un isim hakkı ihlalinin aksini kanıtlayamadığının altını çiziyor.

2009 yılında, kullanıcıların profillerinde önemli tarihi olayları paylaşmasını sağlamak amacıyla kurulan Timelines.com portalı, bu ayın sonunda gerçekleştirilecek olan son duruşmanın ardından gülen taraf olacak gibi. Ancak Facebook’un Timelines şirketinin yakasını bırakmaya niyeti yok. Dev sosyal ağ, Timelines şirketine karşı dava açtı ve Timelines şirketinin isminin ve patentlerini geçersiz olduğunu iddia etti. Facebook, ‘Timeline’ gibi genel bir anlam içeren ibarelerin sahiplenemeyeceğini savunuyor.

Davanın hakimi Darrah, 22 Nisan’da gerçekleştirecekleri son duruşma ile davayı sonlandıracaklarını belirtti. Son duruşmada taraflar juri karşısına çıkacaklar.




Stuff