İnternette, oltalama saldırıları yüzde 20 artınca, FBI açıklama yaptı: “Bu tarz e-postalar, bizi bile kullanıyorlar. Dikkat edin”

FİNANS EKSTRA - Oltama (Phishing) saldırıları tüm dünyanın başına bela olmaya devam ediyor. Anti-Phishing Çalışma grubu (www.apwg.org)  2013 3. çeyrek oltalama raporunu yayınladı. Rapora göre 2. Çeyrekteki tespit edilen phishing saldırıları % 20 artarak 143 bin 353 adet olarak belirlendi.

Saldırılar o kadar ciddi boyutlara geldi ki FBI web sayfasından duyuru yapmak ihtiyacı hissetti. FBI, http://www.fbi.gov/scams-safety/e-scams adresinden FBI adına gönderilen oltalama e-posta örnekleri yayınlayarak, kullanıcıların bu tür e-postaların tuzağına düşmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Türkiye de de durum dünyadan farklı değil. Her geçen gün fatura, hesap özeti, uçak bileti şeklinde zararlı içerik bulunduran sahte e-postalar Türkiye’de faaliyet gösteren bankalar, hava yolu şirketi ve telekom operatörlerinden geliyormuş gibi alıcılara gönderilmektedir. Eklerin yanlışlıkla açılması sonucu ciddi veri kayıpları yaşanabilmektedir.

E-POSTA TANIDIK AMA TEHLİKELİ

E-posta güvenliği alanında Ar-Ge çalışmaları yürüten SurGATE Labs CTO’su İsmail Yenigül, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Günümüzde e-posta üzerinden yapılan siber saldırılarda phishing e-postaları ön sırada bulunmaktadır. Bu tarz saldırılardan korunmanın en kolay ve etkin yöntemlerinden birisi de SPF (Sender Policy Framework) kullanımıdır. Unutmayalım son günlerde veri, zaman ve para kaybına sebebiyet veren malware fatura e-postaları hep bilinen kurumların e-posta adreslerden geliyor gibi gözükmektedir.”

http://www.finansekstra.com