Fetullah Gülen, iktidar kavgası yaşadığı AKP’nin kendisi ve cemaate yönelik eleştiri ve suçlamalarına “hodri meydan” diyerek meydan okudu. Gülen, yalanların zamanla döküleceğini ileri sürerek“Allah’ın onları ıslah etmesi için dua ediyorum” diye konuştu.

Gülen, Herkul.org’dan yayınlanan Bam Teli sohbetinde, hükümeti karşılıklı yeminleşmeye çağırdı. Gülen son sohbet kasedinde
“hodri meydan” diyerek “Geleceği daha iyi temâşâ etmeye hazır olun. Göreceksiniz yalanların nasıl döküldüğünü, hayatını kezibe bağlamış insanların nasıl yüzükoyun -Kur’ân-ı Kerim’in dediği- sürüm sürüm hale geldiklerini” dedi. “İnsanın konumu ve hodri meydan” başlıklı sohbette iftira atanları yeminleşmeye davet eden Gülen şöyle konuştu:

“Elin âlemin hırsızlıklarının ayyuka çıktığı, irtikâplarının ayyuka çıktığı, ihtilaslarının ayyuka çıktığı, zihinlerin bu kirlerle bulandığı ve bütün dünyaya yayıldığı bir dönemde, bütün maliyecilerini, bütün memurlarını salsınlar... O kıtmir dediğiniz sizin küçük arkadaşınızın yeryüzünde bir dikili taşı varsa şayet, o dünyanın en aşağılık mahlukudur. Göreceksiniz yalanların nasıl döküldüğünü, hayatını kezibe bağlamış insanların nasıl yüzükoyun -Kur’ân-ı Kerim’in dediği- sürüm sürüm hale geldiklerini. Burada bel büküp boyun kırdıkları gibi öbür tarafta da -yine Kur’ân-ı Kerim diyor- sürüm sürüm cehenneme doğru sürünecekler! Fakat ben şahsen öyle olmalarını da istemem; çünkü dualarımda hep: Allahım! Bizlerin de, onların da kalplerini ıslah eyle diyorum. Dua etmediğim, ıslah et demediğim gün yok gibidir, belki günde beş defa… Buna da Rabbim şahittir, siz de şahit olun...”


cumhuryet