Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge sunan Umut Oran, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

- Bakanlığınıza bağlı müzelerin envanterlerinde olup da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde 2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı’na (Ankara ve İstanbul birimlerine) kaç adet sanat eseri, tarihi eseri tahsis edildi, geçici olarak verildi, bunların tam listesi nedir?

- 11. Cumhurbaşkanı döneminde Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen söz konusu tarihi eserlerin, sanat eserlerinin hangileri iade edildi? Bu eserlerin tam listesi ve iade edilme tarihleri ayrı ayrı nedir?

12’nci Cumhurbaşkanına giden eserlerin listesi

- 12. Cumhurbaşkanı’nın göreve başladığı Ağustos 2014’ten itibaren Cumhurbaşkanlığı’na ve Atatürk Orman Çiftliğinde inşa edilen saraya bakanlığınızdan gönderilen tarihi eser, sanat eseri var mıdır?

- Bakanlığınız müzelerinde olup da 12. Cumhurbaşkanına ve maiyetine AOÇ’deki yeni ‘kaçak’ saray, Dolmabahçe Sarayı Çalışma Ofisi ve Vahdettin Köşkü’ne gönderilen eserlerin tam listesi ve gönderilme tarihleri ayrı ayrı nedir?”



Cumhuriyet