Kadınlardan Adliye Önünde Protesto ve Suç Duyurusu

Bir grup kadın, Çekmeköy'de boşanmak istediği eşi Özlem Siyah 'yı 43 yerinden tornavidayla yaralayan Yakup Siyah 'nın serbest bırakılmasını protesto etti.

Kadınlar basın açıklamasının peşinden suç duyurusunda bulundu.

Özlem Siyah ,

"20 metre yakınımda çalışıyor. Dün, defalarca 155'i aramama karşın , hala ihlal sınırları içerisinde olduğuna dair karakoldan bir tutanak tutulmamıştır maalesef. Benim ölmem gerekmiyor"

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İSTANBUL-DHA

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın önünde toplanan Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu üyesi bayanlar , "Kadını koru, erkeği engelle", "Şiddeti izleme, müdahale et engelle" yazılı dövizlerle sloganlar attı.

Grup adına konuşan Öznur Subaşı, Yakup Siyah 'nın 15 senelik evli olduğu eşi Özlem Siyah 'nın kendisinden boşanmak istemesi üzerine, tornavidayla 43 yerinden yaraladığını belirtti . Subaşı, Özlem Siyah 'nın maruz kaldığı şiddete karşı susmayarak bir çok fazla defa polis merkezine başvurduğunu ve 2 defa koruma kararı aldığını kaydederek, "Yakup Siyah 'nın yasa icabı Özlem 'in yaşadığı mekana belirli mesafeden çok yaklaşmaması lazım gelirken , evinin tam karşısındaki iş yerinde göz teması kuracak yakınlıkta yer alıyor . Özlem 'in başına bir şey gelmemesi için mahalleli ve bayanlar olarak tedirgin bekliyoruz" diye belirtti .

"MEVZU SADECE HASRET DEĞİL"

Eşini yaralamasına karşın Yakup Siyah 'nın mahkemece serbest bırakıldığını protesto ettiklerini ifade eden Subaşı, Siyah 'nın planlayarak eşini öldürmeye çalıştığı sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı. Özlem Siyah da, "Buradaki mevzu sadece Özlem değil, Özlem gibi şiddete uğrayıp da karakol kapılarından, savcılık kapılarından şiddete uğradığı eve biçare geri dönmek mecburiyetinde kalan kadınların mücadelesidir" diye açıkladı . Eşi hakkında mahkemeden uzaklaştırma kararı aldığını dile getiren Siyah , "20 metre yakınımda çalışıyor. Dün, defalarca 155'i aramama karşın , hala ihlal sınırları içerisinde olduğuna dair karakoldan bir tutanak tutulmamıştır maalesef. Benim ölmem gerekmiyor. Ben şiddete uğrayan kadınların yüzü olarak kalmak istemiyorum. Savaşmış, başarmış Özlem olarak hatırlanmak arzu ediyorum " olacak şekilde açıkladı .

Açıklamanın peşinden , grup üyeleri avukat Eyüp Meriçoğlu eşliğinde adliye binasına girerek Yakup Siyah hakkında suç duyurusunda bulundu.


Kaynak: Haberler Gazete İnternet Yayını
http://www.ajans34.com/guncel/kadinlardan-adliye-onunde-protesto-ve-suc-duyurusu-h179799.html