Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan genelgede, kamu kurum ve kuruluşlarına farklı statü ve usullerle personel alındığı ve personel alım ilanlarının Resmi Gazete, çeşitli gazeteler, kurum resmi internet siteleri ve benzeri araçlarla kamuoyuna duyurulduğu belirtildi.

Personel alım ilanlarının yayımlanmasında kurum ve kuruluşlarca farklı yöntemlerin kullanılmasının, duyuruların adaylarca takibini güçleştirdiği ifade edilen genelgede, kamu hizmetlerine girmenin Anayasal düzeyde korunan bir hak olduğu dikkate alındığında, bu hakkın kullanımında etkinliğin ve şeffaflığın artırılmasının, personel alım ilanlarının hızlı, kolay ve tek elden ulaşılabilir olmasını gerektirdiği vurgulandı.

Bu kapsamda bütün kamu kurum ve kuruluşlarının, bu genelgenin yayımlandığı tarihten geçerli olmak üzere, personel alım ilanlarının yayımlanması konusunda genelgeye uygun hareket etmesi istendi.

TÜM İLANLAR TEK SİTEDE

Genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın, işçi, memur, sözleşmeli ve benzeri bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak.

Personel alım ilanlarının yayımlanmasına ilişkin ilgili mevzuatta yer alan hususların uygulanmasına devam edilecek. Bu genelge kapsamında Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanacak ilanlara ilişkin her türlü hukuki sorumluluk ilgili kamu kurum ve kuruluşuna ait olacak.

Personel alım ilanları, ilanın kurumlar tarafından ne zaman yayımlanacağı belirtilerek bu tarihten en az beş gün önce Devlet Personel Başkanlığına gönderilecek. Bu süreye yetiştirilemeyen ivedi durumlarda Devlet Personel Başkanlığı ile görüşülerek hareket edilecek.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞINA İLETİLECEK

Personel alım ilanları, ilgili kurum tarafından belirtilen tarihte, Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanacak. İlanın yayımlanma zamanında veya metninde değişiklik yapılması gerektiğinde, bu durum ivedilikle Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek.

İlanların gönderilme usulü ve bu genelgenin uygulanması ile ilgili diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığınca belirlenerek kamu kurum ve kuruluşlarına duyurulacak.





TRT
 Haber