Osmaniye’de tren rayları yakınında ön ayakları kesilmiş olarak bulunan sarman kedi Umut adına bir dilekçe yazılarak suç duyurusunda bulunuldu. “Sevgili insan” diye başlayan ve “İmza Kedi Umut” diye biten dilekçeye imza olarak da Umut’un tek sağlam arka patisinin baskısı konuldu. Umut adına tedavi gördüğü hastane yönetimi tarafından hazırlanan dilekçede, “Sevgili insan, senden isteğim; bir daha hiçbir türden hiçbir canlıya böyle bir acının yaşatılmaması için gereğini yapmandır” dedi.
Umut’un tedavisi, yaklaşık iki aydır Cat Hospital Kedi Hastanesi’nde sürüyor. Başhekimi Tarkan Özçetin, Umut’un 180 gram aldığını belirtirken, her geçen gün de durumunun daha iyiye gittiğini aktardı. Özçetin, Umut’un sağlık durumundaki olumlu gelişmelerin ardından, hukuki sürece yöneldiklerini kaydetti. 

‘Bu tek sağlam patim...’

Avukatı olan Umut’un ağzından yazılan dilekçede şöyle denildi:
“Ben bir kediyim. Daha önce bildiğim bir adım yoktu, bir süredir çevremdeki insanlar bana ‘Umut’ diye sesleniyor. Bir süre önce iki ön ayağımı kaybettim. Seninle aynı dili konuşmadığım için sana ve diğer insanlara yaşadıklarımı ve bu olayın nasıl olduğunu anlatamıyorum. Buraya gelmeden önce çok acılar çektim, kötü şeyler yaşadım. Bunu anlayabileceğine inanıyorum çünkü senin gibi bir can taşıyıp, seninkine benzer acılar yaşıyorum.
Sevgili insan, senden isteğim; beni sakat bırakıp, bana bu acıları yaşatanları bulman ve bir daha hiçbir türden hiçbir canlıya böyle bir acının yaşatılmaması için gereğini yapmandır. Bu toplumda insanlarla ve diğer canlılarla birlikte yaşayan bir kediyim ve bana yapılan suçun cezasız kalmaması için adalet istiyorum. Biliyorum ki, tüm canlı türler olarak hepimiz bu dünyada eşit ve iyi şartlarda yaşama hakkına sahibiz.Bu yüzden senden yardım istiyorum. Bu dilekçeyi çevremde bana yardımcı olmaya çalışan insanlar benim ağzımdan kaleme aldılar. İnsan dostlarım patimi basarak, bu dilekçeye kendimden bir iz bırakmamı istediler; ancak bu istekleri onları daha çok üzdü. Çünkü benim iki ön patim artık yok. Arka patilerimden biri de hâlâ yaralı olduğu için sağlam kalan son patimi bu dilekçeye basıyorum.”

radikal