Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Arınç ‘Polis yetkisini arttıracağız’ dedi.

Kobane’ye destek eylemlerinde yaşanan çatışmalara dair konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kamu düzenin sağlanması için her türlü önlemin alınacağını belirtti ve yeni yasal düzenlemelerin işaretini verdi.
Öte yandan, Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi konusunda da açıklamalar yapan Arınç önemli bir ‘itirafta bulundu’. Arınç, bunun Türkiye için yeni bir şey olmadığını söyledi.
Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Arınç, “Kapsamlı bir iç güvenlik reformunun yapılması gereği ortaya çıktı. AB ülkelerinde durum nasıl karşılanmaktadır özellikle Almanya örneğine bakacağız, bunları esas alacağız” dedi.


‘YAYGIN ŞİDDET VE TERÖR OLAYIDIR’
Arınç, eylemlere polisin ve Hizbullah ile HÜDA-PAR yanlılarının saldırması sonucu yaşanan çatışmaları ise “Bu bir yaygın şiddet ve terör olayıdır. suçlar vahşice işlenmiştir. Organize bir terör olayıyla karşı karşıyayız” sözleriyle ifade etti.

‘ILIMLI MUHALEFET GÜÇLENSİN’
Türkiye’nin Suriyeli muhalifleri eğiteceği yönündeki iddialara da cevap veren Bülent Arınç, “Bu bizim için yeni bir unsur değil. Biz Suriye’deki ılımlı muhalefetin güçlendirilmesini istiyoruz” dedi.
Ilımlı muhalefetin zayıf kalması durumunda boşluğunu radikal unsurların dolduracağını belirten Arınç, şu ifadeleri kullandı; “Şimdi batılı ülkeler böyle bir faaliyetin yapılmasını düşünüyorlar. Türkiye’nin haklı olduğunu söylüyorlar. Gelenlerin mutlaka Suriye halkından olması, yabancı unsurları barındırmaması önemli. Bu konuda henüz yer, şartlar tam olarak belirlenmiş değil.”


http://www.birgun.net/news/view/polise-oldurme-yetkisi/7138