Konya Barosu'na başkan adayın olan bir avukatın mahkeme ilamını değiştirip değiştirilmiş hali ile icra takibi yaptığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Türk Hukuk Enstitüsü Konya Şube Başkanı Avukat Gökhan Tozoğlu, dile getirdiği bu iddia etrafında yaşanan tartışmayı kendisine ait facebook hesabından şöyle aktardı.

"Kıymetli meslektaşlarım ve arkadaşlarım; değiştirilen ve değiştirilmiş hali ile icra takibine konu edilen ilam konusundaki paylaşımım nedeniyle birçok meslektaşım bunu yapan kişinin kim olduğunu ve buna ilişkin belgeleri yayımlamam hususunda düşüncelerini zikrettiler. Ben de saygı duydum. Hatırlayacağınız üzere de isim zikretmemiştim, Konuya ilişkin etik tartışması yapılmasını istemiştim. Demokrat Avukatlar Grubu başkan adayı Sayın Avukat Hilmi ERKİN şahsımı arayıp, belirtilen kişinin kendisinin olmadığını belirterek konuya bu nedenle müdahil olmadığını ifade etti. Daha önce Sayın Kayacan'ın yazdığı iftira ve çığırtkanlık konulu ve benim de tartışılması amacıyla sayfamda paylaştığım bir ileti ile ilgili olarak kıymetli meslektaşım TC Metin Karagöz "Yarası olan gocunurmuş, biz gocunmadık' demişti. Dolayısıyla Hilmi bey de bu konuda bu şekilde ifade etti biz de saygı duyduk. 

Sayın Fevzi Kayacan ise 19.09.2014 günü; şahsım aleyhine, gönderilen iletide kendisinin kastedildiğini bilgi ve belgeleriyle, bu şekilde kendisine hakaret edildiğini ifade ederek Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve kendisinin halen başkanlık yapmış olduğu Baro'ya müracaat ederek hakkımda şikayetçi olmuş. Ve bu aşamada da dolayısıyla anladığımız kadarıyla bizleri de kastederek 'iftiracı' ve 'çığırtkanlar' ifadelerini kullanmış. Şimdi kıymetli meslektaşlarım ben mahkeme ilamının aslını (ıslak imzalı), değiştirilmiş halini(ıslak imzalı) ve değiştirilmiş hali üzerinden icra takibine konu edilmesi halinin belgesini sunduğumda değerlendirmeleriniz ne olacaktır? Bu olayı nasıl değerlendirmek gerekir sizce. Bu durum belgelendiğinde muhatabın tavrı ne olmalıdır? 

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki şahsım adına muhatap Fevzi Kayacan hakkında her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimi, şahsıma yönelmiş olduğu mesnetsiz iddia ve diğer değerlendirmelerinden dolayı hakkında şikayette bulunacağımı ilânen ifade ediyorum. Kendisi beni şikayet ettiğini hizmetleri arasında saymamıştı ancak ben kendisinden şikayetçi olacağımı bütün yasal yolları takip edeceğimi tüm meslektaşlarımın huzurunda ilân ediyorum."

http://www.pusulahaber.com.tr/sahte-ilamla-icra-takibi-yapildi-mi-79760h.htm