"Seksi selfie" paylaşımında bulunan genç kızların çekici ve zeki bulunmadıklarını kanıtlamak için ABD'li psikologlar, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden sahte hesap açtı. ABD'deki Oregon State Üniversitesi psikologları, 20'li yaşlarda Amande Johnson ismiyle sahte iki hesap oluşturdu.

Amande Johnson'lardan biri hesabında seksi fotoğraflar paylaşırken diğeri profilinde pantolonlo bir fotoğraf koydu. "Amande Johnson'lu sahte hesaplar, yaşları 13 ile 25 arasında değişen 120 genç kıza soruldu. Ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

Seksi
görünmek için profiline mini etekli fotoğraf koyan "Amande Johnson" denekler tarafından fazla çekici bulunmadığı gibi, zeki de bulunmadı. Pantolonlu "Amande Johnson"un ise, daha saygın bir kişiliğe sahip olduğu görüşünde birleşildi.

Oregon State Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, "selfie"nin kadınlar hakkında yanlış bir izlenim yarattığını ortaya koydu. Sosyal medyada fotoğraf paylaşırken, fiziksel görünümden ziyade, karakterini ve ilgi alanlarını ortaya koyan fotoğrafların tercih edilmesi tavsiye edildi. (ntvmsnbc)