Yargı mensupları anlatıyor

Paralel yapıyı öğrendiğimizde dehşete kapıldık

Biz adalet için bir aradayız

adaletgundemi.net hukuk sitesi yakında yayın hayatına giriyor. adaletbiz adaletgundemi.net sitesi kurucusu yargı mensupları ile bir röportaj yaptı. Bu ilginç röportaj birkaç gün sonra adaletbiz ’de yayınlanacak. Röportajı sitemiz yöneticisi Yeşim Turan ile birlikte site yazarı iki avukat arkadaşımız gerçekleştirdi.  

Henüz ses kayıtları çözülmedi ama arkadaşlarımın izlenimlerini dinledim ve etkilendim.  Bu site için bir araya gelen hakim, savcı ve avukatlar aynı görüşte insanlar değil.  Röportaja adaletgundemi.net adına iki hakim bir avukat katıldı. Hakimlerden biri şöyle diyor:

-Biz farklı görüşlerden insanlarız;  mesela ben 12 Eylül anayasa referandumunda hayır oyu verdim, bir diğer arkadaşımız yetmez ama evetçi, diğer arkadaşım evet oyu vermiş.  Biz bir siyasi düşünce için bir araya gelmedik, bizi bir araya getiren adalet duygusu, bizim ortak paydamız adalettir.

PARALEL YAPIYI ÖĞRENİNCE ŞOK OLDUK

Hakim devamla  “ yargıda paralel yapıyı öğrenince dehşete kapıldık” diyor.

Yargıda görevli insanların belli bir düşünceye hizmet için yargı içerisinde örgütlenmeleri, belli merkezlerden talimat almaları adalet adına gerçekten dehşet verici. Gerçi  17-25 Aralıktan önce de yargı içerisinde cemaat mensuplarının  varlığından haberdardık ancak böylesi bir örgütlenmeyi bilmiyorduk.

BİZ BELLİ BİR SİYASİ GÖRÜŞ İÇİN DEĞİL ADALET İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Adaletgundemi.net sitesi geniş bir gündemle ve büyük iddialarla yayın hayatına giriyor. Site genel kurulunun geniş bir kadrodan oluştuğu anlaşılıyor; HSYK üyeleri,  Yargıtay hakimleri, Yargıtay savcıları, ilk derece mahkeme hakimleri, savcılar, avukatlar, öğretim üyeleri gibi. Zaten, böylesi büyük hedeflerin ve iddiaların altından ancak böyle bir kadro ile kalkılabilir.

Sitenin getirdiği en önemli yenilik halka açık olması, siteyi herkes takip edebilecek. Sitenin şimdilik koyduğu hedef Facebook ‘da 100 bin beğenene ulaşmak, görüldüğü gibi site halka ulaşmayı hedeflemektedir.

Bir diğer yenilik ise forumların meslek gruplarına göre ayrılması; avukatlar için farklı bir forum, hakim, savcılar için farklı forum.. Sitede yurttaşlar da yorum yapabilecekler.

Adalet için bir araya geldiklerini söyleyen adaletgundemi.net kurucularına başarılar diliyorum.


Rahmi Ofluoğlu ( Hukukçu )