Emniyet Müdürlüğü, 29 Aralık 2011 günü ihbar üzerine Dicle Üniversitesi öğrencilerinden Bişar Bilen ve Yorgun Bektaşoğlu'nun örgütün dağ kadrosuna elaman kazandırmak amacı ile Erzincan'a geldiklerini tespit etti. Örgütün gençlik yapılanmasının üst düzey yöneticisi konumundaki Bişar Bilen ve Yorgun Bektaşoğlu, daha sonra Iğdır'a otobüsle hareket etti. Sivil ve özel ekipler tarafından izlemeye alınan otobüs, Tercan ilçesinde durduruldu. Zanlılar dağa çıkmaya ikna ettikleri 6 öğrenci ile birlikte gözaltına alındı. Tutuklanan 12 öğrenci hakkında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Gizli tanık “Özgür”ün verdiği ifadesinde, “Erzincan'da öğrencilerin oluşturduğu EDÖ-DER'de Doğu ve Güneydoğu'dan gelen öğrenciler, Kürtçe kanalları izler. Burada örgütün propagandası yapılır. Asker ve polisler şehit olduğunda kutlama şeklinde halaylar çekiyorlardı” itirafında bulunmuştu.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Nisan 2013 günü görülen karar duruşmasında Üniversite öğrencilerinin ‘Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçlarından tutuklu Sinan Salhan, Bişar Bilen'i 13'er yıl 6'şar ay, Abdullah Kızılkaya, Mehmet Bozdağ, Yorgun Bektaşoğlu, Sadık Özbay'ı 12'şer yıl, tutuksuz yargılanan Murat Tak, Leyla Ülgen, Saadet Hocaoğlu'nu 9'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, “Yapılan yargılama sonunda deliller, karar yerinde incelenerek, sanıkların suçlarının ayrı ayrı sübutunu, kabulüne, olay niteliğine ve kavuşturma sonuçlarına uygun şekilde vasıfları tayin edilerek, verilen hükümlerde isabetsizlik görülmemekle birlikte cezalarının onamasına” karar verdi.

Kaynak: İHA