Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, ünlülerin siber saldırı sonrasında yayınlanan çıplak fotoğraflarını çok kısa sürede silerek, binlerce hesabı kapattı.Dünyaca ünlü yıldızların çıplak fotoğraflarının internette yayılması Hollywood'u da harekete geçirdi.
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, ünlülerin siber saldırı sonrasında yayınlanan çıplak fotoğraflarını çok kısa sürede silerek, binlerce hesabı kapattı.Dünyaca ünlü yıldızların çıplak fotoğraflarının internette yayılması Hollywood'u da harekete geçirdi.

Dünyaca ünlü yıldızların çıplak fotoğraflarının internette yayılması Hollywood'u da harekete geçirdi. Hollywood’dan Google’a 100 milyon dolarlık manevi tazminat davası açıldı.

Kate Upton ve Jennifer Lawrence gibi ünlü isimlerin iCloud hesaplarının hack'lenmesiyle özel fotoğrafları internete yayılmış, hacker'lar internette dileyen herkesin ulaşabileceği mecralara fotoğrafları paylaşmıştı.

Radikal’in haberine göre; Olayın büyümesiyle birlikte Hollywood 'dan avukat Marty Singer, Google'ın kurucuları Larry Page, Sergey Brin ve hatta Eric Schmidt dahil üst yöneticilere yazılı uyarıda bulunarak bu çıplak fotoğrafların derhal Google'ın içeriğinden kaldırılması gerektiğini, aksi halde haklarını mahkemede arayacaklarını belirtti.

Ancak Singer'ın hangi ünlülerin çıplak fotoğraflarının kaldırılmasını Google'dan istediği belirtilmedi; sadece 'onlarca ünlü isim' demekle yetindi.

Singer'a göre olayın patlak vermesiyle günler önce Google'a fotoğrafların kaldırılması için talepte bulunulmuş, ancak YouTube ve Blogger gibi Google servisleri başta olmak üzere hiçbir mecrada bu içerikler kaldırılmamıştı. Yine Singer'ın iddiasına göre Google başından beri bu fotoğrafların farkında ve buna rağmen tavır alıp fotoğrafları kaldırmaya yanaşmış değil.

Google'a gelen mektubun üzerine şirketin nasıl tavır alacağı ise şimdiden merak konusu.

Google Müstehcen Fotoğrafları Kaldırdı!

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru olan Google, ünlülerin siber saldırı sonrasında yayınlanan çıplak fotoğraflarını çok kısa sürede silerek, binlerce hesabı kapattı.
Açıklama, Hollywood'un eğlence yaşamı avukatı Marty Singer'ın "gizlilik ihlal edilmesiyle " için Arama Motoru Google 'ı dava etmekle tehdit ettiği haberlerinden akabinde geldi.
 
New York Post, Arama Motoru Google 'da üst düzey personele hitaben yazılan bir mektubu yayınladı.

İŞTE ÜNLÜLERİN İNTERNETE DÜŞEN SON FOTOĞRAFLARI

Mektupta Arama Motoru Google 'ın "süratle devinim etmek ve mesul görüntülerini kaldırmada" başarısız olduğu ve "bu sapık avcılığı alışkanlık haline getirenlerin aşağılık davranışlarını körüklediği" belirtiliyor.
Yüksek profilli avukat da ekledi: " Arama Motoru Google görüntülerin çalıntı, özel ve gizli fotoğraf ve videolar olduğunu, hukuka aykırı elde edildiğini ve kurbanların gizlilik haklarını ihlal edn sapık avcılar tarafından yayınlandığını bilmektedir".
Buna karşılık, Arama Motoru Google şunu belirtti : "Bizim döngümüz genellikle hafta değil saattir. Elbette ki vatandaşlar internet sitesi üzerinde bu görüntüleri göndermeye devam ediyor ve başka online hizmetler gibi biz de onları indirmeye muavin olmak için, içeriğin işaretlenmesine ya da DMCA (Dijital Milenyum Telif Hakkı Yasası) isteklerinin dosyalanmasına güveniyoruz."
 
Siber hırsızlar tarafından hedeflenen ünlüler arasında Cara Delevingne, Jennifer Lawrence, Kate Upton, Rihanna, Kim Kardashian ve büyük endişe yıldız Mary Elizabeth Winstead de var.
Singer'ın legal belgesine göre, Arama Motoru Google 'a ait bazı fotoğraflar da, YouTube ve Blogspot üzerinde yayınlandı.

http://www.haberazim.com/bilim-ve-teknoloji/googlea-ciplak-fotograf-davasi-acildi-h30716.html