İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun "hakkında şikâyetçiyim" dediği hâkim Sevgi Övüç'ün, yargı mensuplarının üye olduğu internet sitesinden yaptığı yorumlar, muhalefet partilerini aratmıyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun hakında şikâyetçi olacağını söylediği hakim Sevgi Övüç yine gündemde. Terör Büro'da görevlendirilen 14 savcı hakkında "Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 15 savcı az mı" diyen Övüç'ün, son olarak mesleki bilgilerin paylaşıldığı adalet.org adlı site üzerinden muhalefet parti mensuplarını aratmayan yorumlar yaptığı ortaya çıktı. Hâkim ve savcıların çeşitli konularla ilgili görüşlerini yazdığı sitenin forum sayfalarına çok sayıda görüş bildiren Övüç'ün "Ey hükümet sen kimsin", "Sen bu devletin bir organıysan, ben de bu devletin en önemli organıyım" gibi onlarca mesajı, okuyanları hayretler içinde bırakıyor.

MUHALEFET PARTİSİ MENSUBU GİBİ
"Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 15 savcı az mı" mesajıyla tepki toplayan Övüç'ün hakaretlerini sıraladığı internet sitesinde adeta 'muhalif parti mensuplarını andıran' yorumlar yargı tarafsızlığına da gölge düşürüyor. Aynı forum sitesinde görüşlerini paylaşan bazı savcı, hâkim ve avukatların siyasete ilişkin yorumları Başbakan'ın sözünü ettiği 'militan yargı' benzetmesini akıllara getiriyor.

O HÂKİMDEN ŞİKÂYETÇİ OLMUŞTU
Önceki gün basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Kartal Hâkimi Sevgi Övüç hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz günlerde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nu kurduklarını hatırlatan Salihoğlu, "Buraya bir başsavcı vekili ve 14 savcı görevlendirdik. Bunun üzerine adalet.org adlı sitede Kartal Adliyesi'nde görevli hâkim S.Ö. acımasızca 'Hırsızlık ve yolsuzlukları kapatmak için 15 savcı az mı? Diyerek bize ve 35 yıllık meslek hayatına küfretmiştir. Yasal yollara başvuracağım. Zaten müracaat ettik yazıyı kaldırdık" diye konuşmuştu.


http://www.sabah.com.tr/gundem/2014/04/17/hkime-hanim-siyasetci-gibi