İstanbul'da 16; Ankara'da altı yıldır devam eden Genç Hukukçular Hukuk Okumaları bünyesindeki faaliyetler bundan sonra Hukuk Vakfı çatısı altında gerçekleştirilecek

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Avukat Muharrem Balcı önderliğinde 1998 yılında İstanbul'da başlatılan Genç Hukukçular Hukuk Okumaları bundan sonra vakıf bünyesinde devam edecek. Bu amaçla kurulan Hukuk Vakfı'nın kuruluş çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Genç Hukukçular Hukuk Okumaları, 16 yıldır İstanbul'da, altı yıldır da Ankara'da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Çalışmalara vu yıl Gaziantep ve Makedonya'nın başkenti üsküp'te de başlandı.

Vakfın Gayesi "Dünya ve Türkiye ölçeğinde hakların tanınmasına, kazanılmasına, hukukun ve hak arama bilincinin yaygınlaştırılmasına, adaletin eşit ve orantılı olarak dağıtılmasına, tüm bu yapılacak işleri gerçekleştirebilecek donanımda hukukçuların yetiştirilmesine çalışmak, bu yönde yapılan çalışmalara hiçbir ayrım gözetmeden katkı sağlamak ve bu çalışmaların sonuçlarının da teminatı olmak şeklinde açıklandı.

Vakfın kurucuları arasında Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın, Prof. Dr. Mustafa Şentop, Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Avukat Hüsnü Tuna, Avukat Hüseyin Çınar, Avukat Osman Şansal, Avukat Ayhan Yüce, Avukat Mehmet Akıncı, Avukat Orhan Seyfi Güner, Avukat Necmettin Aydın, Avukat Muharrem Balcı ve Avukat Kaya Kartal yer alıyor.