İspanya'da başgösteren ekonomik kriz sonrası ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet olaylarının bir daha yaşanmaması için ilginç düzenlemeler getirilmeye başlandı.

Buna en son örnek futbolda gerçekleşti. İspanya'da Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay başkan ve üyelerine futbol kulüplerinin özel davetiyeyle VIP tribünlerine girme yasağı getirildi. Yasaktan ülke genelinde aktif görevde bulunan diğer hakim ve savcılarda nasibini aldı. Yeni düzenlemeye göre çoğu işadamı olan futbol kulüplerinin başkanları bölgelerinde görev yapan mahkeme başkanı savcı ve hakimlere özel davetiye göndererek VIP tribünlerinde maç izletemeyecek.

Kararın özellikle ünlü bir inşaatçı olan işadamı ve Real Madrid Başkanı Florentino Perez'in son dönemlerde hukukçulara yönelik VIP davetiyelerinin artması üzerine alındığı belirtiliyor. Real Madrid'in Barcelona ile oynadığı El Clasico maçında mali düzenlemelere bakan önemli bir Sayıştay üyesi hakimin bizzat Real Madrid Başkanı Perez tarafından bu karşılaşmaya davet edilmiş, hakimin VIP tribününde fotoğrafının çekilerek basında yayınlanması halktan büyük tepki toplamıştı. İspanyol basını Real Madrid yönetiminin başta Anayasa Mahkemesi üyeleri olmak üzere çok sayıda hukukçuya özel davetiyeler göndererek onları VIP salonlarında ağırlamayı adet haline getirdiğine dikkat çekerek yeni düzenleme ile bu durumun önüne geçileceği ve VIP tribünde maç izlemek isteyen hukukçuların bundan böyle cebinden 1.200 avro ödemek zorunda kalacağını yazdı.


http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/futbol/135691/Hukukculara_VIP_tribun_yasak.html