Kadıköy Kent Konseyi Hukuk Çalışma Grubu 1 Aralık 2014 tarihinde kuruldu. Kentin ve kentlinin haklarının savunulması amacıyla kurulan çalışma grubunun Başkanlığına Av. İsmail Altay, Başkan Yardımcılığına Av. Arif Nihat Alpsoy, Yazmanlığa Av. Burcu Öztoprak ve Kent Konseyi temsilciliğine Av. Mukadder Özbaş seçildi.

Başkan Av. İsmail Altay yaptığı açıklamada “Biz İstanbul Barosuna üye, hak ve adalet savaşı veren 30 avukat, Kadıköy Kent Konseyinde Hukuk Çalışma Grubu’nu kurduk. Kentin ve Kentlinin haklarını savunacağız, yaşabilir ve engelsiz kentin yaratılmasında elimizi taşın altına sokacağız, adalet arayacağız. İnsan, engelli, yaşlı, hasta, sağlık, sağlıklı beslenme, sağlıklı barınma, çevre, hayvan, emek, çocuk, kadın, tüketici, yatırımcı, ticaret, spor, fikir, basın, demokratik seçim, adil yargılama ve savunma hakları konusunda çalışmalar yapacağız. Mücadele vereceğimiz haklar zaman içinde ihtiyaçlara göre artacaktır.

Bu alanlarda bilimsel çalışmalar ile vatandaşlarımızı aydınlatacağız, vatandaşlarımıza hukuk devletine sahip çıkmanın vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatacağız, yasa tasarılarını incelen atölyeler kurup sonuçta görüşlerimizi açıklayacağız, yasa ve uygulamadaki aksaklık ve hukuka aykırılıkları haykıracağız, evrensel hukukun ve demokrasinin tüm enstrümanlarını kentimizi ve kentimizin haklarını korumak için kullanacağız. Elimizi diğer kentlere de uzatıp, hak mücadelesinde yanlarında olacağımızı beyan ediyoruz.” dedi.