2012 yılı yılbaşı kutlamalarına katıldıktan sonra odaları karıştırıp başka odadaki bir kadına cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan H.T. hakkındaki dava, kadının şikayetinden vazgeçmesiyle düştü.

Pendik’te, 2012 yılbaşı gecesi bir otelde yeni yıl kutlamalarına katılıp alkol aldıktan sonra, yanlışlıkla aynı otelde kalan G.K.’nin odasına girerek cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan işadamı H.T. hakkında mahkeme kararını verdi.

"ANLAŞILAMAYAN VE TESPİT EDİLEMEYECEK ŞEKİLDE MÜŞTEKİNİN ODASINA GİRDİ"

Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık H.T. (34)’nin avukatları katıldı. Duruşmada mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, 01 Ocak 2012 tarihinde müşteki G.K.(46)’nin, arkadaşları ile birlikte yılbaşı gecesini geçirmek için Pendik’te bulunan bir otele gittiklerini, müşteki G.K.’nin 3113 numaralı odada tek başına, arkadaşlarının ise farklı odalarda kaldığını belirtti. Sanık H.T.’nin de eğlenmek amacı ile aynı otele arkadaşları ile birlikte gittiğini, her iki grubun ayrı ayrı eğlenip alkol aldıklarını ifade eden savcı, gece yarısı müşteki G.K.’nin uyumak için odasına çıkması sonrası sanığın anlaşılamayan ve nasıl olduğu tespit edilemeyecek şekilde müştekinin odasına girdiğini söyledi. Savcı mütalaasında H.T’nin uyuyan müşteki G.K’nin üzerine çıkıp cinsel istismarda bulunduğunu, müştekinin fark etmesi üzerine sanığı iteleyip odadan kaçtığını kaydetti.

"KIZ ARKADAŞI YERİNE YANLIŞLIKLA MÜŞTEKİNİN ODASINA GİRDİ"

Mütalaasında sanığın ifadesine yer veren savcı, sanığın odaları karıştırdığını, kız arkadaşı yerine yanlışlıkla müştekinin odasına girip müştekiyle ilişkiye girdiğini söylediğini belirtti. Müştekinin ise soruşturma aşamasındaki ifadesinde, üzerindeki elbiselerin çıkartıldığını ve sanığın cinsel saldırıda bulunduğunu söylediğini ifade eden savcı, müşteki kadının mahkemedeki ifadesinde üzerinin giyinik olduğunu ve sanığın saldırı eylemini gerçekleştirmediğini, sanıktan da şikayetçi olmadığını söylediğini belirtti. Sanığın suçlamayı kabul etmemesi hususlarının da birlikte değerlendirildiğinde, eyleminin "nitelikli cinsel saldırı" değil, "basit cinsel saldırı" olduğunu kaydeden savcı, bu suçun da şikayete tabi olduğunu kaydetti. Savcı mütalaasında mağdurun şikayetçi olmadığını ifade ederek, bu nedenle de davanın düşürülmesine karar verilmesini talep etti.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ, DAVA DÜŞTÜ

Mahkeme heyeti, sanık hakkında, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan dava açıldığını, sanığın eylemi gerçekleştirdiğine dair kesin ve inandırıcı delil olmadığını belirterek suçun, "Basit cinsel saldırı" suçu kapsamında kaldığını belirtti. Müştekinin de şikayetinden vazgeçtiğini kaydeden mahkeme, davanın düşürülmesine hükmetti.

"KENDİ ODASI YERİNE..."

Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaydan 3 ay sonra hazırladığı iddianamede tarafların ifadelerine yer verildi. İşadamı H.T ve müşteki G.K’nin ayrı ayrı gruplarla 31 Aralık 2011 günü yılbaşı kutlamaları için Pendik’te bir otele geldikleri belirtilen iddianamede, G.K’nin gecenin ilerleyen saatlerinde odasına çıkarak 04.00 sıralarında uykuya daldığı, 05.30 sıralarında da H.T’nin ifadesine göre şüphelinin kendi odası yerine G.K’nin odasına girdiği ve odaya nasıl girdiğini bilmediğini belirttiği anlatıldı.

"ÜZERİNDE AĞIRLIK HİSSEDEREK UYANDI"

H.T’nin kendi odasında sanarak yatakta yatan kişinin de kız arkadaşı olduğu düşüncesiyle öptüğü ancak cinsel ilişki olmadan müştekinin uyandığını ifade ettiği iddianamede, G.K’nin ise üzerinde bir ağırlık hissederek uyandığını, şahsın kendisi ile cinsel ilişkiye girmiş olduğunu fark ederek üzerinden attığını söylediği belirtildi.

7 YILDAN 12 YILA KADAR HAPİS CEZASI

Cinsel ilişkinin olup olmadığı hususunun mahkeme aşamasında takdir edilebileceğini belirten savcılık, "cinsel saldırı" suçunun oluştuğunu, H.T’nin suçun oluşmadığı yönünde sarhoşluğuna ve kişileri karıştırmış olabileceğine inanılamayacağını ifade etti. H.T hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 7 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.


http://www.gazetevatan.com/odalari-karistirip-sevgilisi-sandigi-kadina-tecavuz-etti--698312-yasam/