Mahkeme tarafından alınan ara emrini dinlemeyip bildiğini okuyan garaj sahibi hakkında tutuklama kararı çıktı. Ancak garaj sahibi İ.G kayıplara karıştı.

Haluk Doğandor

Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde Kahverengi Bölge Emirnamesi’ne aykırı Kartis Garaj adıyla oto boya kaporta tamirhanesi açan ve işleten garaj sahibi İ.G hakkında, çıkan ara emre rağmen mahkeme kararına uymamasından dolayı tutuklama kararı çıktı ancak, İ.G bir türlü bulunamıyor.

Girne Belediyesi konuya eğilmedi

Karaoğlanoğlu bölgesinde yıllar önce turistik otel inşaatına başlayan Hüseyin Hasizmirli ve Salih Çanlar, açılacak olan otellerinin önüne başlatılan garaj inşaatını, Kahverengi Bölge Emirnamesi’ne aykırı olduğu gerekçesiyle defalarca Girne Belediyesi’ne bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadı. Hatta biten inşaatın ardından Girne Belediyesi geçici olarak işletmeye izin dahi verdi. Belediye Eski Başkanı Sümer Aygın’a defalarca giden Hasizmirli ve Çanlar, konuyu basına da taşıdı. Tüm uğraşlara rağmen garaj işletmesinin gürültülü, tozlu ve kimyasal maddelerle çalışmasına devam etmesi üzerine Girne Kaza Mahkemesi’nde 22 Kasım 2013 tarihinde alınan ara emri ile işletmenin çalışması men edilmesine rağmen, garaj işletmesi çalışmalarına devam etti.

Ara emri dinlemedi

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı’nın 22 Kasım 2013 tarihinde verdiği ara emri sonundaki; “Eğer siz yukarıdaki davalı No:3 (İ. G), verilen emre uymazsanız tutuklanabilir veya mallarınıza el konulabilir” uyarısını ciddiye almayan İ.G’in çalışmalarına devam ettiğinin sabit görülmesiyle, bu şahsa yeniden dava açıldı. Önceki gün, açılan davanın sonuçlanmasıyla davayı kaybeden Kartis Garaj sahibi hakkında mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkarıldı. Ancak mahkeme sonucunu öğrenen İ.G. kayıplara karıştı.

Yıllar önce başladıkları mücadeleyi kazanan Hüseyin Hasizmirli Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne şunları söyledi:

“Kahverengi Bölge Emirnamesi sanayi tipi çalışmayı yasaklar”

Biz arsamızın bulunduğu bu yere önce marangoz ve mobilya imalathanesi açmak istedik. Ancak bize yetkililer, belediye dâhil, ‘hayır buraya böyle sanayi tarzı bir işletme açamazsınız, boşuna para harcamayın, izin alamazsınız zira burada ‘Kahverengi Bölge Emirnamesi’ var’ dediler. Biz de bunun üzerine yasaya aykırı olmasın diye vazgeçtik ve turistik otel inşaatını başlattık. Otelimiz neredeyse bitmek üzere, ancak garaj sahibi İ.G ısrarla sanayi tip işletmesini yaptı ve açtı. Yapma aşamasında Sümer Aygın başkanlığındaki Girne Belediyesi, ne hikmetse, yasaya rağmen bu şahsa engel olmadı.

Hapis kararı çıktı

Biz birkaç yıldır verdiğimiz mücadelede sonuç alamayınca, en son mahkemeden ara emir aldık. Ancak bu şahıs bu ara emrini dahi dinlemeden çalışmalarını sürdürdü. Bu kez yeniden dava açtık ve ara emre rağmen çalıştığını belgeledik ve en sonunda mahkemeyi kazandık. Mahkeme sonucuna göre ara emrine uymayan İ.G hakkında çıkan tutuklama kararına rağmen bu şahıs bir türlü tutulamıyor. Mahkeme İ.G hakkında bir ayı geçmemek koşuluyla hapis kararı verdi. Umarım bundan sonra artık bu garajın faaliyetine son verirler ve kapatırlar.” 

http://www.gundemkibris.com/mahkemeyi-ciddiye-almayinca-tutuklandi-91126h.htm