Ankara 15. İdare Mahkemesi’nin Twitter yayının durdurulmasına karşı açılan  davada yürütmeyi durdurma kararı vermesi üzerine, bir kısım medya organında bu karara karşı bir aylık itiraz süresinden söz edilmiştir. Bu bilgi yanlıştır. İtiraz süresi bir ay değil 7 gündür.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27/7 . maddesine göre idare mahkemesinin kararlarına karşı, kararın tebliğini izleyen günden itibaren 7 gün içerisinde Bölge İdare Mahkemesine itiraz edilebilir.

İdare yürütmeyi durdurma kararını bir ay içerisinde uygulamak zorundadır.

2577 yasanın 28/4 maddesine göre mahkeme kararlarının otuz gün içinde uygulanmaması halinde idare aleyhinde ceza ve tazminat davaları açılabilir.

İLGİLİ MADDELER

27/7

Yürütmenin durdurulması istemleri hakkında verilen kararlar; Danıştay dava dairelerince verilmişse konusuna göre İdarî veya Vergi Dava Daireleri Genel Kurullarına, bölge idare mahkemesi kararlarına karşı en yakın bölge idare mahkemesine, idare ve vergi mahkemeleri ile tek hâkim tarafından verilen kararlara karşı bölge idare mahkemesine, çalışmaya ara verme süresi içinde ise idare ve vergi mahkemeleri tarafından verilen kararlara en yakın nöbetçi mahkemeye veya kararı veren hâkimin katılmadığı nöbetçi mahkemeye kararın tebliğini izleyen günden itibaren yedi gün içinde bir defaya mahsus olmak üzere itiraz edilebilir.

28/4

 Mahkeme kararlarının otuz gün (*) içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir. 

 adaletbiz