aan Zenginli/İstanbul

ÖTV zammı ve döviz kurunda yaşanan artış, ikinci el otomobil fiyatlarını da yükseltirken, icradan satılık otomobil fiyatlarına ilgiyi artırdı. İcradan satışlarda geçen yıl belirlenen fiyatlar, piyasanın altında kalınca vatandaş ihalelere koştu. Mahkemenin bir yıl önce düşük kurdan belirlediği fiyatlar, piyasa fiyatının neredeyse yarısına denk geliyor.

İhaleye talepler tavan yaptı

Örneğin, mahkeme icralık bir cipe geçen yıl Euro 2.30’ken 68 bin Euro (156 bin TL) tavan satış bedeli biçti. Bu yıl ihaleye çıkan cipin aynı tip ve modelinin piyasadaki değeri ise Euro’nun 3 TL’ye yükselmesi ve ÖTV zammı ile birlikte 75 bin Euro’ya (225 bin TL) yükseldi. Aynı durumun konut satışları içinde geçerli olduğunu söyleyen İcralık.com kurucusu Can Emrah Özoral “Hem konut hem de otomobiller kapış kapış gidiyor. İhaledeki tavan fiyatların piyasaya göre çok düşük kalması ihale taleplerini uçurdu” dedi.

‘Anahtar teslim çalışıyoruz’

İcralik.com’un sadece İstanbul’da 50 kişilik ekibiyle hizmet verdiğini söyleyen Özoral şöyle devam etti: “Sadece icra ihaleleri görmekle kalmayan üyelerimiz dilerlerse hafta içi mesai saatinde yapılan tüm icra ihalelerine bizim aracılığımızla katılabilmekte ve anahtar teslim hizmet alabilmektedir. 450 bin kayıtlı üyemiz ve 25 bin vip üyemiz mevcuttur bu üyelerle büyük bir yatırım kapasitemiz vardır birçok projede toplu daire alımı yaptık. Üye sayımızda ciddi bir artış meydana geldi bunun sebebi de kurumsal olarak faaliyet göstermemizin yanı sıra 7 senelik bir firma olmamız ve Ankara İzmir Edirne gibi şehirlerde şubelerimiz olması diyebiliriz.”