Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, elektronik ticareti düzenleyen yasayı onayladı. 1 Mayıs 2015'te yürürlüğe girecek düzenlemeyle; tüketicilerin izni dışında internet ve cep telefonu üzerinden gönderilen reklampazarlama mesajları tarih olacak. Göndermekte ısrarcı olanlara ise50 bin liraya varan ceza uygulanacak. Yasanın getirdiği yenilikler şöyle:

BEZDiREN MESAJLARA SON:
İnternet ve cep telefonu üzerinden ticari elektronik iletiler tüketicinin onayı alınmadan gönderilemeyecek. Bu onay yazılı ya da her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilecek.

50 BiN LiRA CEZA:
Onay almadan mesaj ve ileti gönderenlere bin liradan 5 bin liraya kadar idari para cezası verilecek. İzinsiz iletilerin birden fazla kişiye gönderilmesi halinde ceza 10 kat artacak.

CiNSEL iÇERiKLi iLETi YASAK:
Abone ve kullanıcılarla, önceden izinleri alınmaksızın otomatik arama makineleri, fakslar, elektronik posta, kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarının kullanılması suretiyle doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerik iletimi gibi maksatlarla istek dışı haberleşmeyapılamayacak.

PROMOSYONLARA KOLAYCA ULAŞILACAK:
İndirim ve hediye gibi promosyonlar ile promosyon amaçlı yarışma veya oyunların bu niteliği açıkça belirtilecek, bunlara katılımın ve bunlardan yararlanmanın koşulları da kolayca ulaşılabilir olacak.

VERiLER PAYLAŞILAMAYACAK
Aracı hizmet sağlayıcılar, hizmet sundukları elektronik ortamı kullanan gerçek ve tüzel kişiler tarafından sağlanan içerikleri kontrol etmek, bu içerik ve içeriğe konu mal veya hizmetle ilgili hukuka aykırı bir faaliyetin ya da durumun söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü olmayacak. Hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılar, yasa çerçevesinde yaptıkları işlemler nedeniyle elde ettikleri kişisel verilerin saklanmasından ve güvenliğinden sorumlu olacak. Kişisel veriler üçüncü kişilere iletilemeyecek.



http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2014/11/07/mesaj-hilesine-agir-ceza-60169318337