Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakanlık Müsteşarı Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri oldu. Genel Sekreter Mustafa İsen de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görevlendirildi.

Kasırga, Başbakan Erdoğan’ı haksız mal varlığı edindiği iddialarıyla ilgili davadan kurtaran başsavcı olarak biliniyor. 2002 yılında açılan davada Erdoğan hakkındaki dava 3 ayrı bilirkişi raporuna rağmen beraatla sonuçlanmıştı.

Karara itiraz etme yetkisini kullanmayarak Erdoğan’ı kurtaran Kasırga, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık Müsteşarlığıyla ödüllendirilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’ne atanan Fahri Kasırga, Erzurum-Olur Cumhuriyet Savcı Yardımcısı, Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Fatsa, Diyarbakır, Kocaeli ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunduktan sonra, AKP’nin iktidara gelmesinden sonra 3 Ekim 2003’te Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi. Kasırga, 22 Temmuz 2007’deki genel seçimler öncesi 8 Mayıs-29 Ağustos 2007 arasında
adalet bakanı olarak görev yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğine getirilen Kasırga, Efkan Ala’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından 20 Ocak 2014’te Başbakanlık Müsteşarlığına atanmıştı.

Cumhuriyet