Alkol aldıktan sonra direksiyona geçip yaralamalı trafik kazasına karışan sürücünün teklifi üzerine suçu, yanındaki arkadaşı üstlendi. Hem sürücü hem de suçu üstlenen sanık hakkında açılan 'Suç üstlenme ve suça azmettirmek' davasında mahkeme beraate hükmetti. Cumhuriyet savcısının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise her iki sanığa verilen beraat kararını bozdu.

Aydın'da, 29 Temmuz 2011'de alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçen bir kişi, yaralamalı trafik kazasına karıştı. Alkollü olan sürücü, suçu üstlenmesi için yanındaki arkadaşından ricada bulundu. Bunun üzerine araçta bulunan kişi, trafik polislerine 'Kaza anında direksiyonda ben vardım' dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, kaza anında direksiyonda alkollü kişinin olduğu ortaya çıktı. Hem sürücü hem de suçu üstlenen sanık hakkında Aydın 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Suç üstlenme ve bu suça azmettirme' suçundan dava açıldı. Mahkeme, sanıkların beraatine hükmetti. Cumhuriyet savcısının kararı temyiz etmesi üzerine dava dosyasını yeniden ele alan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkeme karanını bozdu.

Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: "Suçu üstlenen kişinin soruşturmayla yetkili olan polis memurlarına gerçeğe aykırı olarak suçu işlediğini bildirdiğinin anlaşılması karşısında, sanıkların sübuta eren ve unsurları yönünden oluşan atılı suçtan mahkumiyetleri yerine yazılı gerekçe ile beraatlerine karar verilmesi kanuna aykırıdır. Cumhuriyet savcısının temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmüş olduğundan, hükümlerin bu sebepten dolayı bozulmasına oybirliği ile karar verilmiştir." denildi. CİHAN

Cihan