Sakarya'da 6 yıl önce çalıştığı toptancılar sitesindeki bir iş yerinin çelik kasasından para çalan güvenlikçiye verilen 15 yıl hapis cezası Yargıtay'ca onandı.

Erenler ilçesindeki Toptancılar Çarşısı'nda 2008 yılında meydana gelen olayda, sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan E.T. ve E.A., baharat ticareti yapan iş yerine unutulan anahtarla, daha sonra da unutulan anahtardan yaptırdıkları anahtarla girerek hırsızlık yaptı.

Şirket sahibi H.G. kasadan sürekli paranın eksilmesi üzerine odaya gizli kamera koydu. İşyeri sahibinin yerleştirdiği kamera sayesinde tespit edilen iki güvenlik görevlisi polis tarafından yakalandı. Tutuklanan iki güvenlikçi, iş yerinden 300 TL para aldıklarını iddia ederken iş yeri sahibi 50-60 bin lira civarında para ve bir miktar kuruyemiş çalındığını öne sürdü.

İki güvenlikçi hakkında Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'haksız yere elde bulundurulan anahtar ile gece vakti zincirleme hırsızlık' ve 'birden fazla kişi gece vakti iş yeri dokunulmazlığını bozma' suçlarından dava açıldı. Sanıklar, duruşmada pişman olduklarını söyledi. E.A., iş yeri sahibine 580 TL parayı havale ile geri ödedi. Ancak iş yeri sahibi parayı kabul etmedi. Mahkeme, sanıklardan E.T'yi 15 sene, E.A'yı ise 22 yıl hapse mahkum etti.

Dava dosyası temyiz için Yargıtay'a gitti. Sanıklar ise serbest bırakıldı. Davayla ilgili süreç devam ederken sanıklardan E.A., 2009 yılında öldü. Temyize bakan Yargıtay 13. Ceza Dairesi, E.T.'nin cezasını onadı. E.A.'nın davasını ise düşürdü.

Yargıtay'ın kararının ardından E.T. yeniden cezaevine girecek. CİHAN