Yazar Elif Çakır bugünkü yazısında gündeme damgasını vuran bir iddiada bulundu. Çakır’a göre Yargıtay’daki paralel yapı Ocak ayında AK Parti’ye kapatma davası açmayı hedefliyordu.

İşte Elif Çakır'ın Star'da yayınlanan yazısından Yargıtay ve HSYK ile ilgili bazı önemli başlıklar:

AMAÇ AK PARTİ'YE KAPATMA DAVASI AÇMAK

HSYK seçimlerinde istediği başarıyı bulamayan paralel örgüt 17 ve 25 Aralıkta yarım kalan darbe planlarını Yargıtay üzerinden tamamlamayı planlıyorlar.
Nasıl yani diyorsunuz değil mi?
Hatırlayacaksınız. Yargıtay'ın HSYK'ya göndereceği 3 asil 3 yedek üyenin kimler olacağına dair seçimden günler önce belirlenmiş bir liste olduğunu Yargıtay içindeki bir kaynağıma dayanarak Yargıtay seçiminden bir gün önce 'Yarın sandıktan bu isimler çıkacak' diye yazmıştım.
Kaynağım, Yargıtay seçiminin ve ortaya konacak sandıklarının göstermelik olduğunu söylemiş kimin ne kadar oy alacağının dahi kağıt üzerinde planlandığını söylemişti.
Şimdi Yargıtay içindeki kaynaklarım, paralel yapının 2015 Ocak ayında yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı seçimi olduğunu ve Pensilvanya'nın bu seçimlere umut bağladığını ve bu minvalde Yargıtay içinde hummalı bir çalışma olduğunu iddia ediyor.
Temmuz ortasında yapılan Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu seçimlerinde 20 üyenin tamamını alan paralel yapının 2011 Şubat ayında HSYK tarafından apar topar gönderilen 160 Yüksek Yargı Üyesi olduğunu bir kez daha hatırlamakta fayda var.
Kaynağıma göre 2015 Ocak ayında Yargıtay'da yapılacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı seçiminde, sandıktan iki sosyal demokrat görünümlü kripto cemaat, bir kişi ise açıktan cemaat üyesi çıkacak.
Yani anlayacağınız yeni paralel örgüt Ocak ayındaki Yargıtay seçiminde sandıktan yeni bir Abdurrahman Yalçınkaya çıkartacak.
Ve yeni Abdurrahman Yalçınkaya'nın ilk görevi ise AK Partiye kapatma davasını açmak olacak.

AK PARTİ VE ERDOĞAN'A DAVA

Kaynağıma göre bunun zemini ise şimdiden Cumhuriyet, internet sitelerinden T24 ve Radikal üzerinden oluşturulmaya başlandı. Kapatma davasının ana gerekçesini MİT Tırları ve IŞİD oluşturacak. Aziz Takçı'nın el altından verdiği 'asılsız bilgiler' CHP'li vekiller tarafından demeçlerle bu site ve gazetelere verilmeye başlandığını söylüyor Yargıtay'daki kaynağım.
AK Parti'ye kapatma, Cumhurbaşkanına yönelik olarak Oslo, MİT ve IŞİD'den vatana ihanet davası açmayı planlıyorlar. Asla vazgeçmiyor paralel yapı ve Pensilvanya, görüyorsunuz.
Peki, ne yapmak gerekiyor.
Madem ki seçimler tamamlandı. Yargıda Birlik Platformu müstakbel başkanı (ben Abbas Beyin başkan olacağını tahmin ederek böyle yazdım) Abbas Özden HSYK seçimleri sonrasında verdiği röportajlarda paralel yapının asıl fikir babalarının Yargıtay içinde olduğunu ve asıl sıkıntının orası olduğunun altını çizerken, paralel yapıya yönelik hukuki mücadelede sonuna kadar gideceklerini dile getiriyor. Ayrıca, paralel yapının kendisine karşı yürütülecek hukuki mücadelede MİT Tırları'nın durdurulması, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri, casusluk davalarında verilebilecek cezaların temyiz görüşmelerini yapan Yargıtay tarafından bozulmasını da planlıyor...
O halde..
Tehlikede büyük bir eşik aşılmış olsa da henüz tamamen tehlikenin atlatılmadığını söyleyebiliriz.

HSYK, YARGITAY'I ACİLEN ELE ALMALI

Hem siyasi iradenin hem de ayın 28'inde göreve başlayacak olan HSYK üyelerinin bir acil eylem planı oluşturmaları gerekiyor.
Ve ilk olarak işe paralel yapıyla mücadelede 'beyin görevi' özelliği olan Yargıtay'dan başlamak gerekiyor.
Paralel yapıyla mücadelede HSYK ana kumandaysa Yargıtay'da beyindir.
Adalet Bakanlığı hemen Yargıtay'da ve Danıştay'da daire ve üye sayılarının çoğaltılmasına yönelik olarak bir kanun teklifi hazırlayıp Meclis'ten geçirmelidir.
150 üye Yargıtay'a, 100 üye de Danıştay'a atanmalıdır. Böylece hem üzerleri çizilmiş olan Alevi, sosyal demokrat, ülkücü, dindar vesaire toplumun tüm renklerini barındıran yargı mensuplarının Yargıtay'da da olması sağlanmış olur, hem de Yargıtay'daki paralel yapının dağılması...
Paralel yapının Yargıtay'daki hain darbe planını bozacak, paralel yapı kilidini kıracak olan 150 üyedir.
İstinaf Mahkemelerine acilen gerekli atamalar yapılarak bu mahkemelerin çalıştırılması sağlanmalıdır.

PARALEL SAVCILAR YARGITAY'A GÜVENİYOR

Çözüm süreci açısından da, henüz bitmemiş olan darbe planları açısından da kritik yerlerdeki Başsavcı, başsavcı vekilleri ve Ağır Ceza Başkanları hatta heyetleri gözden geçirilmelidir. (Hayrettin Türe paralel yapıyla hukuki mücadele başlamışken, dört ay boyunca paralel yapıya ilişkin olarak dinleme kararlarının önünü kesen bir isimdir. Süleyman Köksaldı Ankara Ağır Ceza üyeliğinde MİT'çilerle ilgili dinleme kararlarını veren isimdir. Ne olduysa bu isim mesele bilindiği halde sonrasında ödüllendirilir gibi Sulh Ceza Hakimliğine terfi ettirildi.)
Yargıtay'ın paralel yapıyla mücadelede beyin görevi gördüğünü söylemiştim. Diyelim ki, bu süreçte, Adnan Çimen, Aziz Takçı, Zekeriya Öz, Fikret Seçen gibi isimlerle ilgili sümenaltı edilen dosyalara yeni HSYK 3. Daire izin verdi ve soruşturma başlatıldı. Zekeriya Özleri yargılayacak yer Yargıtay'dır ve Yargıtay bu davaları kapatacaktır. Bu kez darbeci yargı mensuplarını korumada Yargıtay devreye girecek.
Zekeriya Öz, Mehmet Karababa gibi isimlerin HSYK seçim gecesinde dahi hükümeti tehdit eden mesajları atmasının altında bu özgüven yatıyor.
Yargıtay önemli. Çok üst düzey kişilerin yargılamasını Yargıtay yaptığı gibi, Anayasa Mahkemesine YSK'ya üye gönderimini de Yargıtay'dan yapılıyor.

http://www.sabah.com.tr/gundem/2014/10/15/yargitay-uzerinden-darbe-plani